Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ολοι στην απεργία

Να απεργήσουν για τα πραγματικά αιτήματα του κλάδου καλεί τους εργαζόμενους η ΔΑΣ Επισιτισμού - Τουρισμού

«Η απεργία στις 26 του Ιούλη για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου στον επισιτισμό - τουρισμό. Το περιεχόμενο να είναι τέτοιο που θα απαντά στα προβλήματα, θα επιδιώκει συντονισμό με άλλους κλάδους και θα απαιτεί λύσεις στα σύγχρονα αιτήματα». Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Επισιτισμού - Τουρισμού» και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 26 του Ιούλη, καθώς και να συντονίσουν τις δυνάμεις τους με άλλα συνδικάτα για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι αιτίες όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, είναι η κυβερνητική πολιτική και η εργοδοτική ασυδοσία. Η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά την πολιτική που απαιτεί η μεγαλοεργοδοσία. Ολες οι νομοθετικές ρυθμίσεις στοχεύουν στην ενίσχυση των κερδών, που περνά αντίστοιχα σαν οδοστρωτήρας πάνω από την αφαίρεση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Μόνο - υπογραμμίζεται - με την καθολική συμμετοχή και δράση των εργαζομένων μπορεί να αλλάξει η κατάσταση. Αυτό όμως δε φτάνει, χρειάζεται να απαιτήσουμε άλλη πολιτική που θα στηρίξει τα αιτήματά μας, που θα βελτιώνει τη ζωή μας. Είναι ανάγκη σήμερα να προβληθούν αιτήματα για την κοινωνική ασφάλιση που θα απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες, που θα βελτιώνουν το ασφαλιστικό σύστημα».

Σ' ό,τι αφορά το Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, όπως αναφέρει η ΔΑΣ, ενσωματώνεται στο ΙΚΑ. Η ενσωμάτωση βέβαια δε σημαίνει βελτίωση των παροχών, αντίθετα η χειροτέρευσή τους είναι περισσότερο από βέβαιη. Η κυβέρνηση επίσης κατάργησε τις Σχολές Μετεκπαίδευσης των εργαζομένων στα τουριστικά επαγγέλματα ικανοποιώντας το αίτημα των εργοδοτών. Αυτό έγινε για να καταργηθεί η υπαλληλική ιδιότητα, να μειωθεί ο μισθός, να ροκανίσουν οι ίδιοι τα κονδύλια για εκπαίδευση και κατάρτιση.

Από την άλλη μεριά, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, «η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας δέσμια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, αποφασίζει με γνώμονα τη στήριξη της κυβέρνησης και όχι των συμφερόντων μας, που καταπατούνται από την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική. Η στάση της μέχρι τώρα δεν ωφέλησε τους εργαζόμενους, αντίθετα στήριξε την αντεργατική και φιλοεργοδοτική πολιτική της κυβέρνησης».

Η ΔΑΣ υπογραμμίζει ότι «η λύση βρίσκεται στα χέρια μας, βρίσκεται στην καθολική συμμετοχή στον αγώνα για τη βελτίωση της ζωής μας, απέναντι σε όλους αυτούς που υπονομεύουν εμάς και τα παιδιάς μας. Απαιτήστε συντονισμό με άλλα συνδικάτα για τη διεκδίκηση σύγχρονων ασφαλιστικών και άλλων αιτημάτων. Στηρίξτε το ΠΑΜΕ που αταλάντευτα δίνει τη μάχη της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που στέκεται στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και της διεκδίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ