Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗ ΝΔ
Εντείνονται οι παρασκηνιακές διεργασίες

Με δηλώσεις εκατέρωθεν προχωρούν οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, μπροστά στις εκλογές που έχουν καθοριστεί να γίνουν στις 20 Δεκέμβρη, ενώ οι παρασκηνιακές διεργασίες, που αφορούν κυρίως την επόμενη μέρα, εντείνονται.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε συνέντευξή του, έκανε λόγο για άλλη μια φορά στο ζήτημα της συναίνεσης των αστικών πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να εφαρμοστεί η αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου. «Αλλο συνεννόηση, άλλο συναίνεση, άλλο στήριξη και άλλο οικουμενική. Απαιτείται όμως η συνεννόηση. Δεν μπορεί να στέλνουμε μηνύματα στο εξωτερικό ότι δε μιλάμε καθόλου. Και σας το λέει κάποιος, που στην τηλεμαχία των αρχηγών με αποκάλεσαν "υπόδικο"... Υπάρχουν ζητήματα που απαιτείται η συνεννόηση. Δεν μπορεί να τα διαχειριστεί το παιδί, τι θα κάνουμε, δηλαδή, αφού έχει απειρία. Θα τον αφήνουμε να πηγαίνει απροετοίμαστος;», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Μεϊμαράκης. Και πρόσθεσε σχετικά με τη διαδικασία εκλογής: «Εγώ πιστεύω ότι η διαδικασία που ακολουθούμε έχει πάρα πολλές αδυναμίες».

Από την πλευρά του, ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τους υπόλοιπους υποψήφιους να δεσμευτούν, πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, ότι δε θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχω ακούσει κάποιον από τους συνυποψηφίους μου μέχρι στιγμής να λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω ακούσει κανέναν βουλευτή να λέει κάτι τέτοιο. Πολύ θα ήθελα να βγει κάποιος δημοσίως να το πει. Το ακούω, το λένε διάφοροι δημοσιογράφοι» είπε, υπογραμμίζοντας ότι και οι 4 υποψήφιοι έχουν πει ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Χαρακτήρισε «άτυχη στιγμή» και «φιάσκο» τη ματαίωση των εκλογών στις 22 Νοέμβρη, αλλά - όπως υπογράμμισε - το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι η ΝΔ δεν κατάφερε να κάνει εκλογές, αλλά η εικόνα της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι έχει επέλθει σύγκλιση απόψεων μεταξύ όλων των υποψηφίων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλοι - πλην του κ. Τζιτζικώστα που δεν είναι κοινοβουλευτικός - κατέθεσαν Επερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με δηλώσεις του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης σε βάση προγραμματική, με την προϋπόθεση «χωρίς τον κ. Τσίπρα, χωρίς αυτούς τους επικίνδυνους υπουργούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ