Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ
Ο,τι καλύτερο για τη βιομηχανία...

Η ΔΕΗ θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο «ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστες δυνατές συμφωνίες» με τις βιομηχανίες σχετικά με τα τιμολόγια υψηλής τάσης, αναφέρει χτεσινή άτυπη ενημέρωση της επιχείρισης, μία μέρα μετά τη δημόσια επιστολή του προέδρου του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα, προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ για το ίδιο θέμα.

Οπως σημειώνεται, «βασική επιδίωξη της ΔΕΗ είναι η ανάπτυξη εποικοδομητικών σχέσεων συνεργασίας με όλες τις κατηγορίες των πελατών της, μεταξύ των οποίων οι βιομηχανίες και όλοι οι πελάτες υψηλής τάσης» και συμπληρώνει πως «η Διοίκηση της ΔΕΗ αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχουν αυτή την περίοδο οι βιομηχανίες υψηλής τάσης για την αντιμετώπιση της κρίσης και τη στήριξη της απασχόλησης».

Ειδικότερα, για το θέμα της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος υπογραμμίζεται πως θα γίνουν διαπραγματεύσεις με κάθε μία επιχείρηση ξεχωριστά και «θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστες δυνατές συμφωνίες».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, στην επιστολή του, είχε καλέσει τη Διοίκηση της ΔEΗ να διεξάγει «καλόπιστες διαπραγματεύσεις» με τις βιομηχανίες, λαμβάνοντας υπόψιν, όπως λέει, τη σημαντική μείωση του κόστους παραγωγής ενέργειας κατά την τελευταία διετία «ως απόρροια της κατακόρυφης πτώσης των διεθνών τιμών καυσίμων και ρυθμιστικών παρεμβάσεων στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ