Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Εμπαιγμός και δημαγωγία από την κυβέρνηση

Τη δική του συμβολή στο αποπροσανατολιστικό σκηνικό χειραγώγησης σε βάρος του λαού που έχουν στήσει από κοινού όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, πρόσφερε χτες ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο οποίος, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ζήτησε τη συναίνεση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων στον... πόλεμο ενάντια στη διαπλοκή, για το Προσφυγικό, το συνταξιοδοτικό και το κρατικό χρέος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αναπτύσσονται σενάρια πολιτικής φαντασίας των κέντρων διαπλοκής. Ξανά μανά παρενθέσεις, οικουμενικές κ.λπ.» και θέτοντας το... ερώτημα: «Δεν πρέπει να μπει ένα τέρμα στην αντιδημοκρατική πρακτική στα σχέδια κάποιων που επιχειρούν να βάλουν ως πιόνια το πολιτικό σύστημα για να μη χάσουν τα δικά τους συμφέροντα;»

Αναφερόμενος ειδικά στη ΝΔ την επέκρινε ότι δεν έχει καταθέσει καμία συγκεκριμένη πρόταση λέγοντας: «Σαν να μιλάμε ότι υπάρχει μία αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα απολύτως επαρχιώτικη πολιτικά, που βλέπει τι συμβαίνει μόνο στο τρίγωνο του Κολωνακίου».

Ειδικά για τις συντάξεις, σημείωσε ο Ν. Βούτσης, απογειώνοντας τον εμπαιγμό του λαού: «Είπε ο πρωθυπουργός να υπάρξει συμφωνία ότι δεν θα μειωθούν, και άρα να αναζητηθούν οι λύσεις, τα καλάθια, οι κουμπαράδες από κοινού. Να γίνει μία ευρύτατη συζήτηση με ποιον κουμπαρά. Γιατί δεν κάνετε μία γόνιμη συζήτηση πάνω σ' αυτό; Τι περιμένετε; Να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να έρθει η ΝΔ»; Μάλιστα, εξήρε την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Ν. Δένδια, ο οποίος νωρίτερα από το ίδιο βήμα είχε σημειώσει ακριβώς για το Ασφαλιστικό «να φτιάξουμε έναν κουμπαρά»...

Ο δε υπουργός Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, μεταφέροντας τους στόχους του κεφαλαίου ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός δίνει «προτεραιότητα στη σταθεροποίηση, με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθησία», κάτι που, όπως ανέφερε, δεν υπήρχε επί των ημερών της κυβέρνησης της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ακόμα ότι «θέτουμε τους όρους για ένα τοπίο διαφορετικό. Η ελληνική οικονομία θα κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά από την άνοιξη του επόμενου έτους», αναφερόμενος στα «στοιχήματα» του εγχώριου κεφαλαίου. Ετσι, μπαίνοντας πιο ειδικά στα θέματα της Ενέργειας, ανέφερε ότι στη «συμφωνία του Αυγούστου», δηλαδή το τρίτο μνημόνιο, «διασφαλίζεται ότι τα δίκτυα υψηλής τάσης θα αποσυσχετισθούν από την ιδιοκτησία της ΔΕΗ, αλλά θα παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο». Με βάση εξάλλου το στόχο του εγχώριου κεφαλαίου να καταστήσει τη χώρα «ενεργειακό κόμβο», είπε ακόμα ότι «η επανεκκίνηση του αγωγού TAP και η κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού είναι επιλογές που λειτουργούν θετικά στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και στην ανάπτυξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ