Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποσχέσεις μακριά από τις ανάγκες των αυτοαπασχολουμένων

Για «θετική» προοπτική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μίλησε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης από το βήμα του συνεδρίου της ΓΣΕΒΕΕ. Είπε ότι ανάμεσα στις σκέψεις της κυβέρνησης είναι η ενοποίηση όλων των χρηματοδοτικών κονδυλίων που υπάρχουν σε έναν ισχυρό ενδιάμεσο φορέα, μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων.

Ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ για τη διαμόρφωση «μεταρρυθμίσεων» σε μια σειρά τομείς της οικονομίας, όπως το χονδρικό εμπόριο, οι κατασκευές, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το ηλεκτρονικό εμπόριο και η μεταποίηση, σύμφωνα και με τα συμφωνηθέντα με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σχετικά με το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων είπε πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει όσα δεσμεύεται αλλά με «ισορροπημένο» τρόπο και ανακοίνωσε ότι σύντομα έρχεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Βεβαίως ολα αυτά ενισχύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.

Στο ίδιο συνέδριο η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λ. Κατσέλη ανέφερε ότι προτεραιότητες των τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίηση αποτελούν η χρηματοδότησή τους μέσω των κανονικών χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΚΤ και όχι μέσω του ακριβότερου Εκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA), καθώς και η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων. Πρόσθεσε ότι οι τράπεζες βρίσκονται σε διαδικασία δημιουργίας νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων ώστε «να στηριχτούν ουσιαστικά οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις», αλλά χρειάζεται από τις επιχειρήσεις «εκπόνηση αξιόπιστων επιχειρηματικών σχεδίων».

Συμπλήρωσε πως πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων - το «Juncker Plan» - αλλά και οι τράπεζες να προχωρήσουν στην ανάπτυξη εξειδικευμένων καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων, για την προαγωγή και χρηματοδότηση συνεργασιών μεταξύ παραγωγών, προμηθευτών και αγοραστών, για τη δημιουργία «αλυσίδων αξίας σε εθνική, περιφερειακή ή και διεθνή κλίμακα». Και αυτή μίλησε για τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι των αυτοαπασχολουμένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παζάρια για το μοίρασμα της τραπεζικής χρηματοδότησης (2021-06-30 00:00:00.0)
Ενταση ενδοαστικών ανταγωνισμών για διοικήσεις και «κόκκινα» δάνεια (2016-08-26 00:00:00.0)
Εργαλείο χρηματοδότησης μονοπωλιακών ομίλων η ΕΤΕπ (2015-05-02 00:00:00.0)
Κανάλι χρηματοδότησης επιχειρηματικών ομίλων (2014-05-21 00:00:00.0)
Νέα προγράμματα του «Jeremie» (2012-11-16 00:00:00.0)
Το "ηλεκτρονικό εμπόριο" θα... σώσει τις ΜΜΕ! (1997-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ