Παρασκευή 8 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ
Στο πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη η ψήφιση του Ασφαλιστικού

Εως τις 25/1, το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό θα έχει κατατεθεί στη Βουλή, ενώ η διαδικασία ψήφισής του αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη. Αυτό ανέφερε χτες ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σε άτυπη ενημέρωση στην οποία προέβη μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης των προέδρων του Κοινοβουλίου.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι την ερχόμενη βδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» από το οποίο θα απαλειφθούν όσες διατάξεις προωθήθηκαν τελικά με τις δύο τελευταίες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, το νομοσχέδιο για την «αξιολόγηση» στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ είναι στα σκαριά και δεν αποκλείεται να φτάσει στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα και το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων κεφαλαίων.

Ανέφερε ακόμα, όσον αφορά τις ανεξάρτητες αρχές, ότι την ερχόμενη βδομάδα θα επιλεγεί η νέα σύνθεση του ΕΣΡ, καθώς και ότι παραδόθηκε στις υπηρεσίες της Βουλής το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή και επεξεργασία των «πόθεν έσχες». Είπε ακόμα ότι τις προηγούμενες μέρες έγινε άτυπη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ανωτάτων δικαστηρίων, με στόχο να τελειώσει η «παρεξήγηση» που είχε προκληθεί σχετικά με την ανάρτηση ή όχι των δικών τους δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Κατέληξαν να γίνεται υποχρεωτικός έλεγχος, αντί για δειγματοληπτικός που γίνεται σήμερα, σε όλους τους υπόχρεους των κλάδων Δικαιοσύνης, Αστυνομίας, δημόσιων οργανισμών, εκδότες κ.ο.κ. που κατέχουν ανώτερες θέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ