Παρασκευή 8 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
«Αγανακτεί» που δεν αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το... αντιλαϊκό έργο της

Αγανάκτηση και... «ιερή οργή» βγάζουν προς τα έξω τα στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) για το λόγο ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν τους αναγνωρίζει δημόσια τα... «κατορθώματά» τους στο Ασφαλιστικό, πάνω στα οποία πατά και η ίδια για να προωθήσει παραπέρα τον αντεργατικό ολετήρα.

Συγκεκριμένα, με αφορμή κυβερνητικές ανακοινώσεις για το Ασφαλιστικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος υποστήριξε με ζέση τα δικά τους κυβερνητικά πεπραγμένα, λέγοντας π.χ. ότι «το 2010 εξορθολογίσαμε το ασφαλιστικό σύστημα ούτως ώστε να αντέξει στο χρόνο, με μόνη προϋπόθεση η χώρα να μην έχει ύφεση». Στην πραγματικότητα, βέβαια, η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση είναι μία από τις προϋποθέσεις για τη στήριξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, γι' αυτό και υλοποιείται απαρέγκλιτα από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, γι' αυτό και οι ρίζες της βρίσκονται στην ίδια την περίοδο των υψηλών ρυθμών καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Παραπέρα, σε ένα... ρεσιτάλ κοκορομαχίας με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το ποιος έχει το... copyright στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση και επιμένοντας να υπερασπίζεται το ν. 3863 του 2010, ο Α. Λοβέρδος τόνισε πως «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ασκούν κριτική μεγαλοστόμως, αλλά τον έβαλαν στο τρίτο και άχρηστο Μνημόνιο ως κορυφή των προσπαθειών για την επιβίωση του Ασφαλιστικού. Φτάνει πια το ψέμα, η υποκρισία και ο διπλός λόγος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ