Παρασκευή 8 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
Εντείνονται απειλές και εκβιασμοί για τα ληξιπρόθεσμα χαράτσια

Την εγκύκλιο για την εφαρμογή της διάταξης, που προβλέπει το σφίξιμο της θηλιάς γύρω από τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία, κοινοποίησε χτες η Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Η νέα σκληρότερη ρύθμιση σχετικά με τη δυνατότητα εξόφλησής τους μέχρι και με 100 μηνιαίες δόσεις έρχεται να «κουμπώσει» με τη διαβόητη «κουλτούρα πληρωμών», με την οποία τόσο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και οι «θεσμοί» του κουαρτέτου εκβιάζουν και απειλούν τα λαϊκά νοικοκυριά, να περικόψουν ακόμη περισσότερα από τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, προκειμένου να ανταποκριθούν σε «υποχρεώσεις» προς το κρατικό ταμείο και τις τράπεζες.

Ειδικότερα:

-- Η ρύθμιση δεν χορηγείται εάν οι συνολικές ετήσιες υποχρεώσεις του οφειλέτη είναι μικρότερες του 30% του συνολικού δηλούμενου εισοδήματός του, όπως αυτό προκύπτει από την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος του τελευταίου εκκαθαρισμένου φορολογικού έτους.

-- Για το διάστημα από 15/12/2015 μέχρι 30/6/2016 η ρύθμιση των 100 δόσεων θα χάνεται, εφόσον οποιαδήποτε νέα οφειλή δεν εξοφληθεί εντός 30 ημερών από τη λήξη της κανονικής προθεσμίας. Σταδιακά οι προθεσμίες ολοένα και θα περιορίζονται, μέχρις ότου μηδενιστούν το 2018, οπότε η καθυστέρηση πληρωμής μιας νέας οφειλής έστω και για μία μέρα θα έχει ως συνέπεια την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ