Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
«Πράξη διεθνούς τρομοκρατίας»

Μήνυμα προς όλους τους ευρωβουλευτές απηύθυνε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κ. Αλυσσανδράκης

Εκκληση προς όλα τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου να σπάσουν επιτέλους τη σιωπή τους, όσον αφορά την απαγωγή του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και τις εξελίξεις στην πρώην ΟΔΓ, που συνιστούν ενέργειες αποσταθεροποίησης εκ μέρους του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ σε όλα τα Βαλκάνια και να υψώσουν επιτέλους το ανάστημά τους ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστροφή που συντελείται, απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Αλυσσανδράκης εκ μέρους όλων των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ. Το μήνυμα του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ προς τους συναδέλφους του έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η απαγωγή του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και η παράδοσή του στο λεγόμενο Διεθνές Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, είναι ένα γεγονός μείζονος πολιτικής σημασίας, το οποίο σηματοδοτεί μια νέα εποχή στο Διεθνές Δίκαιο και στη διεθνή πολιτική. Οι νικητές δεν ικανοποιούνται πλέον με την ήττα των αντιπάλων τους, αλλά επιδιώκουν την προσωπική τους εξόντωση. Εγκληματίες πολέμου στήνουν δικαστήρια για να δικάσουν αυτούς που υπεράσπισαν την αξιοπρέπεια, την ακεραιότητα και την ελευθερία της πατρίδας τους. Χρησιμοποιούνται δικαστικά μέσα για την επίτευξη πολιτικών στόχων. Το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο μέχρι προ τινος διασφάλιζε την κυριαρχία των χωρών, μετατρέπεται σε νόμο της ζούγκλας, όπου οι ισχυροί καταβροχθίζουν τους αδύναμους.

Η απαγωγή του Προέδρου Μιλόσεβιτς είναι κορυφαία πράξη διεθνούς τρομοκρατίας. Εγκαινιάζει μία νέα μέθοδο κατά της πάλης και της αντίστασης των λαών στον ιμπεριαλισμό. Αυτή η νέα τρομοκρατία τιμωρεί τους αντιπάλους της "νέας τάξης πραγμάτων" και προστατεύει τους πραγματικούς εγκληματίες: Αυτούς που ευθύνονται για πάνω από 2.500 αθώους νεκρούς, πάνω από 15.000 τραυματίες, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, πάνω από 100-200 δισεκατομμύρια δολάρια υλικές ζημιές. Αυτούς που ευθύνονται για τη μη αναστρέψιμη καταστροφή του περιβάλλοντος με το απεμπλουτισμένο ουράνιο, με το βομβαρδισμό χημικών εργοστασίων. Με άλλα λόγια, το ΝΑΤΟ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αυτή η πράξη διεθνούς τρομοκρατίας ήρθε σε στιγμή εντεινόμενης αποσταθεροποίησης στη Βαλκανική Χερσόνησο, που είναι αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης και της χρησιμοποίησης εθνοτικών μειονοτήτων. Εχουν δρομολογηθεί νέες αλλαγές συνόρων, με τον παραπέρα διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, το διαμελισμό της ΠΓΔΜ και τη δημιουργία αδυνάτων μικρών κρατών, που θα είναι κάτω από τον πλήρη έλεγχο των ιμπεριαλιστών. Η λαϊκή πάλη είναι ο μόνος τρόπος να αποτραπεί αυτή η λαίλαπα στα Βαλκάνια και σε άλλα μέρη του κόσμου. Η ιστορία μάς έχει διδάξει ότι όσο δυνατοί και αν ήταν οι καταπιεστές, οι καταπιεσμένοι βρέθηκαν να είναι πιο δυνατοί στο τέλος.

Ο ελληνικός λαός καταδίκασε τη βάρβαρη επιδρομή κατά της Γιουγκοσλαβίας, τη δολοφονία αθώων που διέσχιζαν γέφυρες, ταξίδευαν με τρένα ή λεωφορεία, ή απλά έφευγαν για να γλιτώσουν τη φρίκη του πολέμου. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας (96-98%, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της εποχής εκείνης) συμπαραστάθηκε στο λαό της Γιουγκοσλαβίας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, 77 Ελληνες βουλευτές όλων των κομμάτων υπέγραψαν διάβημα, με το οποίο απαιτούσαν την άμεση απελευθέρωση του Προέδρου Μιλόσεβιτς. Οι λαοί και μόνον οι ίδιοι οι λαοί έχουν δικαίωμα να κρίνουν τους ηγέτες τους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, κανείς δεν μπορεί να σιωπά. Η σιωπή είναι ισοδύναμη με συνενοχή. Είναι και η ίδια έγκλημα, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, έγκλημα κατά των επερχομένων γενεών.

Κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στη βαρβαρότητα, ενάντια στην καταστροφή όλων των ηθικών αξιών που το ανθρώπινο γένος έχει δημιουργήσει, και να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί.

1/7/2001

Εκ μέρους των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ,

Καθηγητής Κώστας Αλυσσανδράκης»

Μέχρι στιγμής, ελάχιστοι έχουν απαντήσει στην έκκληση, προτιμώντας να μείνουν κλεισμένοι και προστατευμένοι - όπως νομίζουν - στην ουδέτερη σιωπή, παρέχοντας πάντως το αναγκαίο άλλοθι. Οσοι απάντησαν, ελάχιστοι - πάντα μέχρι στιγμής - προτίμησαν να εκφράσουν την απόλυτη συναίνεσή τους στις ενέργειες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, ως κήρυκες και τιμητές των αφεντικών τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ