Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Υμνοι στους δικτάτορες Μεταξά και Παπαδόπουλο

Λαϊκισμός, δημαγωγία και η εξύμνηση του δικτάτορα Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών ήταν αυτό που κυριάρχησε στην ομιλία του αρχηγού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου.

Ο αρχηγός του φασιστικού μορφώματος, δηλώνοντας τη δήθεν υποστήριξή του στους αγρότες, «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση ότι καταργεί το αφορολόγητο πετρέλαιο γι' αυτούς, όταν «ισχύει» όπως ανέφερε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σκιάζοντας έτσι ότι πρόκειται για μέτρα που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και ότι πλήττονται συνολικά οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Δεν ανέφερε φυσικά ούτε λέξη για το γεγονός ότι την ώρα που η κυβέρνηση καταργεί το αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες, παραμένει σε πλήρη ισχύ το αφορολόγητο για τους εφοπλιστές.

Εκανε λόγο για τη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων, για το τζογάρισμά τους στο χρηματιστήριο και το «κούρεμά» τους από το PSI, ωστόσο βγάζοντας και πάλι «λάδι» το σύστημα, απέδωσε ευθύνες στους προέδρους των Ταμείων, σε κάποιους υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη κ.o.κ.

Εκεί βέβαια που... έδωσε ρέστα, ήταν όταν, αναδεικνύοντας το χαρακτήρα της οργάνωσής του, ισχυρίστηκε ότι τάχα «ένας φασίστας, ο Μεταξάς (...) έχτισε πρώτος το κοινωνικό κράτος και ένας άλλος φασίστας αργότερα χάρισε τα χρέη στους αγρότες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ