Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Στη γραμμή του αποπροσανατολισμού και της νέας ΚΑΠ

Το δικό του λιθαράκι στη συγκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα της νέας επίθεσης στο Ασφαλιστικό πρόσθεσε χτες ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, εστιάζοντας στις «δαπάνες του κράτους», που πάντα βέβαια αφορούν στα όποια κονδύλια έχουν απομείνει για την κάλυψη λαϊκών αναγκών και όχι τις πολύμορφες κρατικές ενισχύσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο.

«Αν δεν θέλουμε να κοπούν οι συντάξεις, να κοπούν οι σπατάλες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να μειώσετε τις δαπάνες του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να μιλήσει και αυτός στη συνέχεια βέβαια για «γενναίες αλλαγές» και «μεταρρύθμιση» στο Ασφαλιστικό...

Στο ίδιο μήκος κύματος, του αποπροσανατολισμού από την ουσία της αντιλαϊκής επίθεσης, ως αιτία της περιέγραψε το «κομματικό κράτος»: «Φέρτε λοιπόν τροπολογία που θα καταργεί τις στρατιές των συμβούλων και εμείς θα την ψηφίσουμε. Θα είναι και ένα μήνυμα προς την κοινωνία. Περιορίζουμε το κομματικό μας κράτος για το Ασφαλιστικό. Αντέχετε; 'Η θα επιμείνετε στο αντίστροφο μήνυμα; Ολα θυσία στο κομματικό κράτος;».

Παραπέρα, σαν «λαγός» της επίθεσης στη φτωχομεσαία αγροτιά με όχημα τον ορισμό του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη», άσκησε κριτική του τύπου: «Μόνο εμείς - η Ελλάδα - 1,5 χρόνο μετά την έναρξη εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, δεν έχουμε ακόμη ορίσει ποιοι είναι οι ενεργοί αγρότες - οι κατ' επάγγελμα αγρότες. Ποιοι είναι δηλαδή οι δικαιούχοι των επιδοτήσεων, των ενισχύσεων, οι δικαιούχοι κοινοτικών προγραμμάτων και φορολογικών προνομίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ