Τετάρτη 27 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Υπερασπίστηκε τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ για τη στρατηγική του κεφαλαίου

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ψέματα, διχαστική λογική και πόλωση, που προφανώς δυσκολεύουν σχέδια περί συναίνεσης των αστικών πολιτικών δυνάμεων πάνω στα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου, όπου παζαρεύει η ίδια να παίξει βασικότερο ρόλο.

Αυτό το ρόλο, άλλωστε, επιχείρησε να κατοχυρώσει και χτες, πασχίζοντας να διαχωρίσει το χώρο της τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ - πάντα βέβαια κινούμενη στην ίδια αντιλαϊκή στρατηγική με αυτούς - για να ανακόψει διαρροές ψηφοφόρων και στελεχών του χώρου της, στο φόντο των διεργασιών ενίσχυσης του νέου διπολισμού στο αστικό πολιτικό σύστημα. Κάλεσε, άλλωστε, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να παραδεχτούν τα ...θετικά μέτρα του ΠΑΣΟΚ, καθώς μόνο «έτσι χτίζεται εθνική συναίνεση και συνεννόηση».

Υπερασπιζόμενη, δε, τα αντιλαϊκά πεπραγμένα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό, διαφήμισε στο κεφάλαιο το ΠΑΣΟΚ ως «τη μόνη παράταξη που έκανε μεταρρυθμίσεις σε αυτό τον τόπο», ενώ επανέλαβε ότι ψήφισε τον Αύγουστο το μνημόνιο - το οποίο συμπεριλαμβάνει τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση - ώστε να διασφαλιστεί «η παραμονή της χώρας στο ευρώ», πρόταγμα καθώς είναι των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων.

Αναπτύσσοντας, δε, την κριτική της στο κυβερνητικό σχέδιο, παραδέχτηκε σε αποστροφή του λόγου της ότι πρέπει «να συμβάλουν οι αγρότες στην προσπάθεια τη χώρας, αλλά όχι να εξοντώνονται», περιλαμβάνοντας ουσιαστικά και στο δικό της μείγμα διαχείρισης την αύξηση εισφορών και μείωση παροχών για τη φτωχομεσαία αγροτιά.

Επιπλέον, πρότεινε κι αυτή ενοποίηση Ταμείων, ρήτρα βιωσιμότητας για τα επικουρικά ταμεία, κίνητρα ενίσχυσης της επαγγελματικής ασφάλισης και άλλα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα, στη λογική της ΕΕ και του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ