Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Συναντήσεις με Φώφη Γεννηματά και Φώτη Κουβέλη

Συζητήσεις με περιεχόμενο τις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας

Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, αλλά και τον Φ. Κουβέλη, συναντήθηκε χτες ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, επαφές που συνδέθηκαν με τη φημολογούμενη προσπάθεια της κυβέρνησης για διεύρυνσή της ή έστω εξεύρεση στήριξης πλευρών της πολιτικής της που συναντούν έντονη λαϊκή αντίδραση.

Η Φ. Γεννηματά, πάντως, εστίασε στο Προσφυγικό κατά την έξοδό της απ' το Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντάς το «ζήτημα που αποκτά διαστάσεις εθνικής κρίσης» και συστήνοντας στην κυβέρνηση «να σταματήσει να στέλνει λάθος μηνύματα και να δώσει ένα τέλος στην ολιγωρία και στην αδράνεια». Χρέωσε, επίσης, ευθύνες στην ΕΕ ότι «δεν είναι δυνατόν να ρίχνουν στις πλάτες της Ελλάδας ένα θέμα παγκόσμιο και ευρωπαϊκό και να ζητούν από εμάς, από τη χώρα μας, να διαχειριστεί μόνη της το Προσφυγικό και να αντιμετωπίσει μια κρίση πάνω στην κρίση».

Οπως είπε ζήτησε απ' τον Αλ. Τσίπρα να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στις δεσμεύσεις της το συντομότερο δυνατό και να παρουσιάσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης. Ζήτησε ακόμα να διαμορφωθεί ένας μηχανισμός παρακολούθησης της υλοποίησης των δεσμεύσεων που η Τουρκία έχει αναλάβει.

Τάχτηκε υπέρ της αλλαγής της συνθήκης του Δουβλίνου και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, επιδίωξη είναι να δημιουργηθεί «ένα εθνικό πλαίσιο γι' αυτό το τόσο σοβαρό θέμα».

Με τον Φ. Κουβέλη φαίνεται να υπήρξε σύμπτωση απόψεων ως προς την ανάγκη να συμβάλουν όλες οι δυνάμεις της διαχείρισης για την έξοδο του κεφαλαίου απ' την κρίση. Ο Αλ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε του κάλπικου διαχωρισμού μεταξύ των δήθεν προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων, ισχυριζόμενος ότι ενώ οι πρώτες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν παράλληλες κρίσεις, οι δεύτερες «υψώνουν τείχη και ακολουθούν μια μονόπλευρη πολιτική λιτότητας που είναι αποτυχημένη». Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι σήμερα έχουν διαμορφωθεί περισσότερες δυνατότητες για περισσότερες και ισχυρότερες συμμαχίες της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε, ακόμα, ότι οι μάχες που δίνει η κυβέρνηση χρειάζονται την υποστήριξη όλων, αλλά και συνείδηση του εθνικού καθήκοντος, διότι είναι εθνικές μάχες!

Ο Φ. Κουβέλης παρείχε άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική, επικαλούμενος «απαράδεκτες πιέσεις που σε πάρα πολλές περιπτώσεις ασκούν οι δανειστές», τους οποίους κάλεσε «να αντιληφθούν ότι η λιτότητα και το περίφημο δόγμα της δημοσιονομικής προσαρμογής που λειτουργεί ως ασφυκτικός κορσές, πρέπει και να χαλαρώσει και να εγκαταλειφθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ