Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δίνει εξετάσεις στο κεφάλαιο ως καλύτερος διαχειριστής

Καθαρή θέση απέναντι στους λαϊκούς αγώνες παίρνει η ΝΔ, με αφορμή το Αγροτικό, δείχνοντας ότι τους θεωρεί εχθρικούς για την ίδια, κάτι άλλωστε που είναι γνωστό. Την ίδια ώρα στη ΝΔ δεν αποκλείουν ενδεχόμενη κυβερνητική εναλλαγή ως ενδεχόμενο, αν και μάλλον δεν το θέλουν, με ζητούμενο των αστικών πολιτικών δυνάμεων την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που χρειάζεται σήμερα το κεφάλαιο.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Ν. Δένδια, ο οποίος μιλώντας χτθες στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», είπε για τα αγροτικά μπλόκα: «Η ΝΔ έχει τοποθετηθεί τελείως αρνητικά σε αυτό. Δεν ανήκουν οι δρόμοι στους αγρότες για να μπορούν να τους κλείνουν. Ανήκουν στους Ελληνες πολίτες, είναι δικαίωμα της προσωπικότητάς τους και αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει κανείς (...) Η κυβέρνηση τους έταξε (σ.σ: στους αγρότες) ότι θα τους δώσει και τελικά θα τους πάρει. Εν πάση περιπτώσει, αυτό δεν τους νομιμοποιεί να κλείνουν τους δρόμους. Οταν ήμουν υπουργός Ανάπτυξης, δεν επέτρεψα σε κανένα τρακτέρ να κλείσει οποιονδήποτε δρόμο».

Παραπέρα, ερωτηθείς ο Ν. Δένδιας για το εάν θέλει η ΝΔ «αλλαγή» στο κυβερνητικό σχήμα με «διεύρυνσή» του, απάντησε: «Προσωπικά, θεωρώ καταστροφική αυτήν την κυβέρνηση και την πολιτική της. Οτιδήποτε συνιστά αλλαγή της, για εμένα είναι θετικό. Από εκεί και πέρα, η χώρα δεν μπορεί να τρέχει συνέχεια σε εκλογές, αλλά δεν είμαστε και ένα κόμμα που το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η επάνοδός μας στην κυβέρνηση».

Ο Α. Γεωργιάδης και η ταχύτητα

Το ότι η τέτοια συζήτηση απλώνεται στα αστικά επιτελεία, εξ ου και συζητάνε όλα τα πιθανά σενάρια, φαίνεται κι από την τοποθέτηση, πάλι στον «Αθήνα 9,84», του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη που είπε με αφορμή Ασφαλιστικό και μεταρρυθμίσεις: «Η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τους δανειστές είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν βλέπω πώς μπορεί να γεφυρωθεί. Και αν γεφυρωθεί, όπως συνήθως συμβαίνει, με τα 8 εκ των 10 υπέρ των δανειστών, πιστεύω ότι η Βουλή πολύ δύσκολα θα μπορεί να υποστηρίξει τις σχετικές συμφωνίες. Αυτό συμβαίνει διότι όσο περνούν οι ημέρες, τόσο η πολιτική ισχύς του κου Τσίπρα μειώνεται, αντί να ανεβαίνει. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τον κ. Τσίπρα ή να φέρει το νομοσχέδιο που δεν θα περάσει στη Βουλή και να έχουμε πολιτικές εξελίξεις ή θα μπορούσε να τον βάλει στον πειρασμό "να το ξαναγυρίσει στο αντιμνημόνιο". Για όλους αυτούς τους λόγους δεν είμαι αισιόδοξος. Εχασαν πολιτικό χρόνο και το πολιτικό imperium που είχαν τους πρώτους μήνες, μετά και από τις δεύτερες εκλογές, παρουσίασαν ένα σχέδιο για το Ασφαλιστικό, το οποίο είναι ακριβώς ανάποδο από αυτό που ζητάει η τρόικα και από αυτό που επιζητά η λογική (...) και έχουν καθυστερήσει στις μεταρρυθμίσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις και στις δεσμεύσεις τους στο νέο φορολογικό».

Παραπέρα, τονίζοντας ότι «δεν πιστεύω στην οικουμενική κυβέρνηση», επέμεινε πως «πιο τρομακτικό από το να είναι αυτοί (σ.σ: οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) στην κυβέρνηση δεν υπάρχει. Εχουν παντελή διαχειριστική ανεπάρκεια (..) Αντιπροτείνουμε γρήγορες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, ραγδαία μείωση των φόρων με αντίστοιχη μείωση δημοσίων δαπανών - και επώδυνη αν χρειαστεί -, μαζικές και γρήγορες ιδιωτικοποιήσεις και προσέλκυση ξένων επενδύσεων, έτσι ώστε να αυξηθεί το ΑΕΠ μας και να μπορούμε να δώσουμε πράγματι σε αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά από τα δικά μας πια χρήματα». Δηλαδή, μια διαφορετική εκδοχή της ίδια αντιλαϊκής πολιτικής.

Στον ίδιο καμβά, περί ταχύτητας και δήθεν «καλύτερων ημερών» μέσα από τον όλεθρο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, πρόσθεσε: «Εάν η ΝΔ, όταν γίνει κυβέρνηση, αξιοποιήσει αυτό το χρονικό διάστημα για να κάνει γρήγορα αυτά που σας είπα προηγουμένως, η οικονομία θα γυρίσει πολύ γρηγορότερα απ' ό,τι νομίζουμε και τότε ο ελληνικός λαός θα δει τους καρπούς των προσπαθειών μας και θα μπορέσει να δει καλύτερες ημέρες. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει ότι η τότε κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει γρήγορα.(...) Εχει τεράστια σημασία η ταχύτητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ταχύτατα» τα νέα αντιλαϊκά μέτρα (2023-06-26 00:00:00.0)
Στη γραμμή του κεφαλαίου, αντιπολιτεύεται το λαό και τα δίκια του (2016-02-07 00:00:00.0)
Στα μέτρα της κυβέρνησης το ψήφισμα για την ΕΡΤ (2013-06-16 00:00:00.0)
Προτεραιότητα οι αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» (2007-09-18 00:00:00.0)
Η εντολή που τους αξίζει (2007-08-18 00:00:00.0)
Τα δύο πρόσωπα της ίδιας αντιαγροτικής πολιτικής (2007-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ