Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Στο Βιετνάμ η 18η Διεθνής Συνάντηση

Ολοκληρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή 21/2 η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, που φιλοξένησε το Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία.

Στη συνεδρίαση, το ΚΚΕ εκπροσώπησαν οι σύντροφοι Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Ομάδα Εργασίας αποφάσισε η 18η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων να διεξαχθεί στο Βιετνάμ, στα τέλη του 2016, με θέμα: «Καπιταλιστική κρίση και ιμπεριαλιστική επιθετικότητα - Τακτικές και Στρατηγικές των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων στην πάλη για την ειρήνη, τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, το σοσιαλισμό».

Η Ομάδα Εργασίας συζήτησε άλλα οργανωτικά και πρακτικά ζητήματα της διοργάνωσης, καθώς και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μετά την απροκάλυπτη επέμβαση στη Συρία των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας και των μοναρχιών του Κόλπου. Σ' αυτήν την κατεύθυνση ενέκρινε ανακοίνωση ενάντια στην πιθανότητα χερσαίων στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, με τη στήριξη του ΝΑΤΟ, στη Συρία.

Στη συνεδρίαση της Ομάδας έλαβαν ακόμη μέρος εκπρόσωποι του Κόμματος Εργατών Βελγίου, του ΚΚ Βιετνάμ, του ΚΚ Βραζιλίας, του ΚΚ Ινδίας, του ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικού), του ΑΚΕΛ, του Λιβανέζικου ΚΚ, του Νοτιοαφρικανικού ΚΚ, του Πορτογαλικού ΚΚ, του Κομμουνιστικού Κόμματος, Τουρκία και του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ