Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
«Ανθρακες ο θησαυρός» του «παράλληλου προγράμματος»

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που συζητάμε είναι ενταγμένο στην αντιλαϊκή πολιτική, είναι ενταγμένο στη λογική και την πολιτική των μνημονίων», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής το βράδυ της Παρασκευής. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ούτε μια διάταξη στο νομοσχέδιο που παίρνει από τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους για να δώσει στο λαό.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι το νομοσχέδιο περιορίζει την κρατική χρηματοδότηση στον τομέα της Υγείας και ενισχύει την εμπορευματοποίησή της. Με τη φράση «άνθρακες ο θησαυρός» σχολίασε τη διάταξη για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση θα βάλει όρους και προϋποθέσεις, ενώ πρόσθεσε, ότι κυβέρνηση και ΝΔ τσακώνονται για το ποιος θα μοιράσει τη φτώχεια στο λαό.

Παρουσιάζοντας τη θέση του ΚΚΕ, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει παροχή υπηρεσιών Υγείας δημόσια και αναβαθμισμένη για όλο το λαό, χωρίς προϋποθέσεις. Οπως εξήγησε, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθούν εδώ και τώρα οι εισφορές για την Υγεία, να χρηματοδοτείται η Υγεία μέσα από τις κρατικές δαπάνες αποκλειστικά και παράλληλα να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα είτε ιδιωτική, είτε δημόσια στον τομέα της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ