Τρίτη 23 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση για το λιμάνι του Πειραιά

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε προχτές Κυριακή η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα «Οι εξελίξεις στο Λιμάνι του Πειραιά και η πρόταση του ΚΚΕ», με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η κεντρική αίθουσα του ΟΛΠ και οι χώροι γύρω από αυτήν γέμισαν από κόσμο, με τον πρώτο λόγο να έχουν ναυτεργάτες, μεταλλεργάτες από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και τα ναυπηγεία, εργαζόμενοι του λιμανιού, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία και της νεολαίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς.

Την εκδήλωσε άνοιξε ο Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μαρούπας, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση που αναπτύσσουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ, για την οργάνωση της πάλης με προμετωπίδα το λιμάνι να λειτουργεί προς όφελος του λαού και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Από το βήμα της εκδήλωσης, ο Δ. Κουτσούμπας, αφού αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, επισήμανε δίνοντας το στίγμα των προτάσεων του Κόμματος: «Η θέση του Κόμματος για το λιμάνι εκφράζει την αντίληψή μας συνολικά για τα μέσα παραγωγής και τους στρατηγικούς τομείς στην Ελλάδα. Αναδεικνύει ότι δύο δρόμοι ανάπτυξης υπάρχουν, ο δρόμος του κεφαλαίου και ο δρόμος της εργατικής τάξης, ο καπιταλιστικός και ο σοσιαλιστικός.

Το λιμάνι του Πειραιά, όπως συνολικά τα λιμάνια και οι υποδομές της χώρας μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργάτες και τις λαϊκές οικογένειες μόνο όταν η αξιοποίησή τους δεν γίνεται για τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αλλά όταν υποταχθεί σε ένα επιστημονικό σχέδιο με κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών».

  • Ολόκληρο το τμήμα της ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα που αφορούσε στις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά και την πρόταση του ΚΚΕ θα δημοσιευτεί στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το Σάββατο 18 Μάη στην πλατεία Κοραή η μεγάλη συγκέντρωση στον Πειραιά (2024-05-18 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε πανεπιστήμια (2023-12-08 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τις εξελίξεις στο Λιμάνι του Πειραιά (2016-02-20 00:00:00.0)
Αντίθεση σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών (2014-11-01 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις από συνδικαλιστές (2014-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ