Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στην πλατεία Βικτωρίας

Εικόνες εξαθλίωσης στην πλατεία Βικτωρίας...

Eurokinissi

Εικόνες εξαθλίωσης στην πλατεία Βικτωρίας...
Στο πλαίσιο των αλλεπαλλήλων παρεμβάσεων του ΚΚΕ για τα ζητήματα των προσφύγων και μεταναστών, αντιπροσωπεία του Κόμματος, με τον Ν. Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο της Αθήνας, περιόδευσε στην πλατεία Βικτωρίας.

Η κατάσταση εκεί είναι τραγική και επιβαρύνεται διαρκώς, οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών είναι άθλιες. Εκατοντάδες γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι κοιμούνται στα παγκάκια και το πεζοδρόμιο, με αυτοσχέδια σκεπάσματα, χωρίς τους υποτυπώδεις όρους υγιεινής, αλλά και διατροφής. Απλοί άνθρωποι προσφέρουν ό,τι μπορούν, ωστόσο αυτό δεν αρκεί για τους ξεριζωμένους...

Ο Ν. Σοφιανός, συζητώντας με εργαζόμενους, μικροκαταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής, έκανε εκτενή αναφορά στις εξελίξεις, τονίζοντας ότι ο εγκλωβισμός χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα είναι ένα ακόμα ανθρώπινο δράμα που προκαλείται από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ, εξαρχής, από τον Οκτώβρη, είχε καταγγείλει τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, για την οποία πανηγύριζε η συγκυβέρνηση και προέβλεπε τη «φιλοξενία» 50.000 προσφύγων, με τα «hot spots», που ουσιαστικά πρόκειται για κέντρα διαλογής και εγκλωβισμού που νομιμοποιούν το δουλεμπόριο. Ετσι, η διαχείριση των προσφύγων γίνεται με βάση τις ανάγκες της ΕΕ για φθηνό εργατικό δυναμικό, δημιουργώντας τη στρόφιγγα γι' αυτές τις ροές.

Αναφερόμενος στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τόνισε ότι οι λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου δεν είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειας, αλλά παράγοντας ανοιχτής αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους αχαλίνωτους ανταγωνισμούς.

Επισήμανε ακόμη τις ευθύνες της ηγεσίας του Δήμου Αθηναίων, που στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, η οποία μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού αυτού του κόσμου και που ανέχεται αυτή την κατάσταση στην πλατεία Βικτωρίας και το δουλεμπόριο, τη διακίνηση εγγράφων.

Επανέλαβε την ανάγκη οργανωμένης μετακίνησης των προσφύγων από την πλατεία Βικτωρίας σε χώρο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες προσωρινής διαβίωσής τους.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ και για μέτρα ανακούφισης για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κατάσταση για τα μαγαζιά που βρίσκονται πέριξ της πλατείας Βικτωρίας, όπως αναστολή πληρωμών στην εφορία, στο ΙΚΑ, στο ΤΕΒΕ και των δημοτικών τελών, που έχουν ήδη υποστεί την αύξηση 23% του ΦΠΑ, που έχουν να καταβάλουν 75% και 100% προκαταβολή φόρου και δεν έχουν δουλειά.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στην περιοχή μοίρασαν πλατιά σε Ελληνες, πρόσφυγες και μετανάστες την ανακοίνωση του Κόμματος για το Προσφυγικό, γραμμένη στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και τα Αραβικά. Ανέδειξαν τις τεράστιες ευθύνες της ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, συζήτησαν πάνω στις προτάσεις του ΚΚΕ και κάλεσαν την εργατική τάξη, το λαό της περιοχής να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και να δυναμώσουν συνολικά την πάλη τους ενάντια σε πολέμους και επεμβάσεις, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους πολέμους, που ξεριζώνουν τους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ