Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το Προσφυγικό

Αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα, το οποίο θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έκανε χτες η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τονίζοντας περιληπτικά τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στάθηκε σε αυτήν την αναφορά, τονίζοντας ότι «αν δεν προσεγγίσουμε το πρόβλημα, την αιτία, κάνουμε μία τρύπα στο νερό. Και η περιφερειάρχης απέφυγε να δει την αιτία του προβλήματος, να τη θίξει. Οχι επειδή δεν την ξέρει, αλλά γιατί πιθανόν θα θίξει και άλλα πράγματα». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «αυτές οι χιλιάδες ανθρώπων που φεύγουν απ' τη χώρα τους δεν έρχονται εδώ για τουρισμό, αλλά γιατί υποδαυλίζονται εμφύλιες συρράξεις, πέφτουν βόμβες και σκοτώνονται στη χώρα τους. Και για αυτό κάποιοι έχουν την ευθύνη. Χώρες της ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, ΝΑΤΟ. Αυτοί δημιουργούν το θέμα και έρχεται η κυβέρνηση που συμμετέχει σε όλα αυτά, όπως και όλες οι προηγούμενες, να το λύσει με αυτούς τους ίδιους. Είναι δυνατόν αυτός που το δημιούργησε να το λύσει; Προφανώς δεν θα γίνει ποτέ.

Ετσι, εισπράττουμε αυτό που εισπράττουμε. Πρόσφυγες που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, έρχονται εδώ, θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες και εμείς προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Αλλά και σε αυτό το θέμα έχει σοβαρή ευθύνη η κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στη στάση της Περιφέρειας, σημείωσε: «Η Περιφέρεια, κατά τη γνώμη μας, κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι της, αλλά ακολουθώντας αυτό που κάνει η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συζήτηση που ξεκίνησε στα τέλη της προηγούμενης βδομάδας, για να γίνει κέντρο υποδοχής στο Πάρκο "Τρίτση". Ξεκινούν εργασίες και τη Δευτέρα σταματούν αφού αποφασίστηκε να το πάνε αλλού. Ρωτούσες δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες και κανείς δεν ήξερε ποιος συνεννοήθηκε με ποιον. Υπάρχει δηλαδή μια τακτική από πλευράς κυβέρνησης "όσα φέρει η μέρα όσα φέρει η στιγμή"».

Καταλήγοντας ο Γ. Μανουσογιαννάκης υπογράμμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταθέσει προτάσεις εδώ και μήνες. «Το να συσσωρεύουμε πρόσφυγες και μετανάστες σε γήπεδα, αθλητικά κέντρα, πλατείες κ.λπ. ούτε αυτούς βοηθάμε αλλά ούτε τους κατοίκους της Αττικής και των άλλων περιοχών της χώρας. Είναι λάθος να παίζουν με τη στάση, την υπομονή και την αξιέπαινη αλληλεγγύη του λαού. Είναι λάθος κάποιος να τα δοκιμάζει κάθε μέρα και να προσπαθεί να δημιουργήσει σε αυτό κλονισμό και προβλήματα. Και αυτό κάνει η κυβέρνηση με τη στάση και τη συμπεριφορά της», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ