Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ψάχνει «εθνική γραμμή» με όχημα το Προσφυγικό

«Να χαράξουμε εθνική γραμμή. Ζητήσαμε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών γιατί πιστεύουμε πως έστω και τώρα πριν είναι εντελώς αργά, είναι η ώρα να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης και αποτελεσματικής διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης. Είναι ευθύνη του κ. Τσίπρα που αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα». Αυτό διαχέεται από το ΠΑΣΟΚ ως η γραμμή με την οποία προσέρχεται στο σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν για το Προσφυγικό ότι «με το να καταγγέλλει απλώς η κυβέρνηση τους άλλους Ευρωπαίους και να σχολιάζει την κατάσταση με μελανά χρώματα, κάνει μόνο "μια τρύπα στο νερό"». Αναπαράγοντας μια επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν κι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, όπως το Ποτάμι, στο ΠΑΣΟΚ λένε: «Είναι επείγουσα ανάγκη να σχεδιαστεί μία εθνική πολιτική, πριν υπάρξουν εξελίξεις που θα δεσμεύουν την δυνατότητα χειρισμών».

Προειδοποιούν: «Ας μην προσπαθήσει για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας να χρησιμοποιήσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ως ένα ακόμη βήμα καταγγελιών, μετάθεσης ευθυνών και επικοινωνιακής διαχείρισης του προβλήματος για να αποφύγει τις ευθύνες του».

Στο μεταξύ, κατά πληροφορίες, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (κοινοβουλευτικό σχήμα των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) σχεδιάζει να απευθύνει στο Ποτάμι πρόταση για δημιουργία επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους των δύο κομμάτων, με δύο στόχους. Αφενός, την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων τους και αφετέρου να ανοίξει δρόμος για εκλογική συμπαράταξή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ