Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, πάλη ενάντια στην πολιτική ΝΑΤΟ - ΕΕ - κυβέρνησης

Καθώς πληθαίνουν συνεχώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, εντείνονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, τόσο για την αλληλεγγύη στους χιλιάδες ξεριζωμένους, όσο και για την ανάδειξη των πραγματικών υπευθύνων για το δράμα τους.

Περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ, βουλευτών και ευρωβουλευτών του Κόμματος, στα βασικά σημεία συγκέντρωσης και διαμονής προσφύγων και μεταναστών, εξορμήσεις στις εργατικές - λαϊκές γειτονιές, συζητήσεις και συγκεντρώσεις που εστιάζουν στην αποκάλυψη των πραγματικών υπευθύνων, είναι μερικές από τις πρωτοβουλίες των Οργανώσεων. Παράλληλα, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν πρωτοπόρα τη μάχη, μέσα από τη συμμετοχή τους στα Σωματεία και τα Συνδικάτα, στις Λαϊκές Επιτροπές, στους φοιτητικούς Συλλόγους, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η οργάνωση της πάλης και η διεκδίκηση.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους και το λαό, οι κομμουνιστές αναδεικνύουν τις αιτίες που δημιουργούν τις προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές, επομένως και το στόχο που πρέπει να έχει η πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επισημαίνουν τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία συνυπογράφει τις αποφάσεις της ΕΕ που εντείνουν το πρόβλημα και εμπλέκει βαθύτερα το λαό και τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΕΕ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα την παρουσία του τελευταίου στο Αιγαίο. Πρόκειται για επιλογές, στις οποίες συναινούν όλα τα άλλα κόμματα, παρά τους διαξιφισμούς τους. Γι' αυτό οι κομμουνιστές καλούν το λαό να μην παγιδευτεί από την προπαγάνδα περί «εθνικής συνεννόησης» γύρω από τη διαχείριση του Προσφυγικού, αφού τα συμφέροντά του είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από την πολιτική του κεφαλαίου και των λυκοσυμμαχιών του. Τον καλούν, ταυτόχρονα, να απομονώσει το ρατσιστικό δηλητήριο που βρίσκουν ευκαιρία να χύσουν διάφορα τσιράκια του κεφαλαίου, «βγάζοντας λάδι» το ίδιο το σύστημα και σπέρνοντας τη διχόνοια στην εργατική τάξη, στους λαούς.

Μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα αυτής της πολύμορφης δραστηριότητας των Οργανώσεων του ΚΚΕ παρουσιάζουμε σήμερα στον «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ