Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
500 εκατ. ζητάει ο Παπουτσής από τον Ψυχάρη

Αγωγή κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσής, εναντίον του εκδότη του «Βήματος» Στ. Ψυχάρη και του δημοσιογράφου της ίδιας εφημερίδας Στ. Κασιμάτη, ζητώντας χρηματική αποζημίωση 500 εκατ. δραχμές και αποκατάσταση της αλήθειας.

Αφορμή για την κατάθεση της αγωγής υπήρξε δημοσίευμα του «Βήματος» στις 11 του Ιούλη, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας χρησιμοποίησε ελικόπτερο για να προσφέρει λουλούδια στη σύζυγό του κατά την επέτειο του γάμου τους.

Ειδικότερα, το επίμαχο δημοσίευμα του «Βήματος» έχει ως εξής:

«Την Κυριακή 1 Ιουλίου ήταν η επέτειος των γάμων του Χρήστου Παπουτσή, την οποία εόρτασε ενοικιάζοντας για το Σαββατοκύριακο μια πολυτελή σουίτα σε ανακαινισθέν ξενοδοχείο του Λαγονησίου. Λογικά πράγματα, θα πείτε, στο πλαίσιο της επιβαλλόμενης σεμνότητας για τους υπουργούς. Ωστόσο, η αγάπη, είπε η Μέι Γουέστ, κατακτά τα πάντα, εκτός από τη φτώχεια και τον πονόδοντο. Πόσο μάλλον τη σεμνότητα... Ετσι, την Κυριακή το πρωί οι ένοικοι έμειναν κατάπληκτοι όταν είδαν ένα ελικόπτερο να προσγειώνεται στην οροφή της υπουργικής σουίτας, όπου περίμενε εκείνος, ευσταλής και ευθυτενής, όπως πάντα. Η πόρτα άνοιξε και ο Χρήστος Παπουτσής παρέλαβε μια αγκαλιά κόκκινα τριαντάφυλλα, για τη σύζυγό του προδήλως, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το χρήμα δεν είναι παρά ταπεινό μέσον στην υπηρεσία της αληθινής αγάπης...».

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο Χρ. Παπουτσής αναφέρει ότι παρά την άμεση διάψευσή του και την επιστολή που απέστειλε στο «Βήμα» και «παρά την αποκάλυψη των πραγματικών περιστατικών, η αλήθεια ουδέποτε αποκαταστάθηκε από την εφημερίδα και οι υπεύθυνοί της ουδέποτε ζήτησαν δημόσια συγνώμη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ