Παρασκευή 20 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
«Ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη»

Αναχώρησε για τη Γένοβα και η αποστολή του ΠΑΜΕ

To «καραβάνι» των Ελλήνων εργατών, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ξεκίνησε χτες το μεσημέρι για το ταξίδι στη Γένοβα, όπου εκεί θα ενώσει τη φωνή του με τους εργάτες άλλων χωρών και μαζί θα διαδηλώσουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και θα δηλώσουν την απόφασή τους για αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Από νωρίς το μεσημέρι εκατοντάδες εργάτες από διάφορους κλάδους άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Καραϊσκάκη. Οι εργαζόμενοι ύψωσαν το πανό τους, ενώ ταυτόχρονα ρύθμιζαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι και την εκεί συμμετοχή στις μεγάλες διαδηλώσεις. «Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», ήταν ένα από συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι κάνοντας ξεκάθαρη την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλισμό και την ανάγκη για πάλη των λαών.

«Η νεολαία εναντιώνεται στην παγκοσμιοποίηση και στον πολιτισμικό και οικονομικό και κάθε είδους ιμπεριαλισμό των "G8" και γενικά των μεγάλων πολυεθνικών. Θα διαδηλώσουμε και θα δώσουμε το βροντερό παρών και σίγουρα θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα. Αυτή είναι μια αρχή για το διεθνές εργατικό κίνημα», δήλωσε στο «Ρ» ένας νεολαίος εργάτης που συμμετείχε στην αποστολή του ΠΑΜΕ.

Ο Τ. Τριανταφυλλάκος, μέλος της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, δήλωσε στο «Ρ»: «Διαδηλώνουμε ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, διεκδικούμε αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργατοϋπαλλήλων, ενάντια στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε μια κατεύθυνση αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική».

Σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που έχει εκδοθεί σε τέσσερις γλώσσες και θα μοιραστεί στη διαδήλωση στη Γένοβα υπογραμμίζεται: «Στη Γένοβα διαδηλώνουμε: Ενάντια στην παγκοσμιοποίηση και τη νέα τάξη πραγμάτων. Ενάντια στη νεοφιλελεύθερη βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ. Για νέα δικαιώματα στον εργαζόμενο, αντίστοιχα με τις σύγχρονες ανάγκες του. Για να διαλυθούν οι διεθνείς ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να διαλυθεί το εργαλείο των ΗΠΑ που λέγεται Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο παραδόθηκε από την υποτελή γιουγκοσλαβική κυβέρνηση ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς για μια χούφτα δολάρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ