Παρασκευή 18 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
KΙΝΑ
Διαφωνεί με τις «μονομερείς κυρώσεις» κατά της ΛΔ Κορέας

...και με κινήσεις που «κλιμακώνουν την ένταση» στη Χερσόνησο

ΠΕΚΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τη διαφωνία του Πεκίνου στην επιβολή μονομερών κυρώσεων στη ΛΔ Κορέας εξέφρασε, χτες, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Λου Κανγκ, μία μέρα μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να εγκρίνει νέες κυρώσεις εναντίον της Πιονγιάνγκ.

«Η Κίνα ήταν πάντα αντίθετη με την επιβολή μονομερών κυρώσεων από οποιαδήποτε χώρα», τόνισε ο Λου, προσθέτοντας, σύμφωνα με το «Σινχουά», πως, δεδομένου του πόσο «ευαίσθητη» και περίπλοκη είναι σήμερα η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο, η Κίνα αντιτίθεται σε κάθε κίνηση που μπορεί να κλιμακώσει περαιτέρω τις εντάσεις.

Μια μέρα πριν, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δόθηκε η τελική έγκριση για τις νέες κυρώσεις που νωρίτερα είχε ζητήσει το Κογκρέσο. Το νέο αυτό «πακέτο» των αμερικανικών κυρώσεων έρχεται να ενισχύσει - σύμφωνα με την Ουάσιγκτον - την απόφαση που ομόφωνα έλαβε πριν από μερικές βδομάδες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά τις πυρηνικές δοκιμές και τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, στις οποίες η Πιονγιάνγκ προχώρησε από τις αρχές του 2016 και τις οποίες ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα (με πρώτες τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους) σπεύδουν να αξιοποιήσουν για να επιταχύνουν τα σχέδιά τους σε Ασία - Ειρηνικό.

«Αυτές οι ενέργειες είναι σύμφωνες με τη μακρόχρονη δέσμευσή μας να ασκήσουμε συνεχή πίεση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Ερνεστ.

Το νέο «πακέτο» των αμερικανικών κυρώσεων ενάντια στη ΛΔ Κορέας αφορά τις εξαγωγές αγαθών, υπηρεσιών και τεχνογνωσίας αλλά και διάφορες επενδύσεις στη χώρα. Σύμφωνα με την «Ουάσινγκτον Ποστ», προσθέτει και νέα κριτήρια, μεταξύ άλλων στο εμπόριο μετάλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ