Παρασκευή 18 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Συνέχιση της σαουδαραβικής επέμβασης με λιγότερο στρατό

ΣΑΝΝΑ.--

Μείωση των σαουδαραβικών και συμμαχικών στρατευμάτων χερσαίας επέμβασης στην Υεμένη ανήγγειλε χτες ο Σαουδάραβας ταξίαρχος Αχμεντ Αλ Ασίρι, που είναι στρατιωτικός εκπρόσωπος της ιμπεριαλιστικής επιχείρησης που εξαπολύεται στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου εδώ και έναν χρόνο, με τη στήριξη των περισσότερων σουνιτικών χωρών, των ΗΠΑ και αρκετών χωρών - μελών της ΕΕ.

Ο ταξίαρχος Ασίρι είπε πως η απόφαση για μείωση των χερσαίων δυνάμεων επέμβασης δεν επηρεάζει τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις που στηρίζουν την ιμπεριαλιστική επίθεση στην Υεμένη, οι οποίες, όπως σημείωσε, θα μείνουν όπως έχουν. Στο έδαφος της Υεμένης θα μείνει ένας «μικρός» αριθμός στρατιωτικών συμβούλων, που θα συνεχίσουν,όπως ισχυρίστηκε, «τον εξοπλισμό, την εκπαίδευση και την παροχή στρατιωτικών συμβουλών» στις «δυνάμεις ασφαλείας» του Προέδρου της Υεμένης, Χάντι.

Οι ανακοινώσεις του ταξίαρχου Ασίρι έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα με τις ανακοινώσεις εκπροσώπου της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ και του Γραφείου Ανθρωπιστικών Αποστολών του ΟΗΕ στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, που ανέβασαν σε 119 τον συνολικό αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν την Τρίτη από τις βόμβες σαουδαραβικών και συμμαχικών αεροσκαφών σε λαϊκή αγορά Χάτζα της Σαναά. Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ σημείωσαν ότι ο νέος απολογισμός θυμάτων είναι διπλάσιος από αυτόν που είχε αρχικά ανακοινωθεί και πως μεταξύ των θυμάτων είναι 22 παιδάκια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ