Κυριακή 22 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η κρυφή γοητεία των «διαπλεκομένων»

Θα μαντέψατε βέβαια ότι η κυβέρνηση έσπευσε αμέσως να τους ικανοποιήσει, διαψεύδοντας τις φήμες περί... διαπλεκομένων!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όπως φάνηκε τις προάλλες στη Βουλή, με κατάλληλες τροπολογίες ικανοποίησε και όλες τις άλλες απαιτήσεις που οι μεγαλοεργολάβοι έθεσαν κατά τη συγκεκριμένη «ενημέρωση» και που τους διευκολύνουν να μείνουν μόνοι τους στο παιχνίδι της ανάθεσης έργων 7,5 τρισεκατομμυρίων μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Για παράδειγμα, με μία τροπολογία αυξάνεται το ανεκτέλεστο υπόλοιπο στα 240 δισ. δρχ. για κάθε μεγάλο όμιλο, μη συμπεριλαμβανομένου σ' αυτό τα συγχρηματοδοτούμενα ή αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, ενώ με άλλη τροπολογία δίνει το δικαίωμα σε εταιρίες που αποτελούν μέλη των μεγάλων ομίλων να αποσχίζονται και να ακολουθούν άλλες δραστηριότητες, όπως π.χ. της αξιοποίησης ακινήτων ή ακόμη και της εκμετάλλευσης... ψυγείων!

Ολα αυτά μας θύμισαν τις καταγγελίες που έκαναν πριν ένα μήνα σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ), που απηχεί τις απόψεις των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων και τις οποίες το νομοσχέδιο οδηγεί στην καταστροφή. Είπαν λοιπόν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι άγνωστο από ποιους συντάχθηκε, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, όταν απευθύνθηκαν σ' αυτές, τους δήλωσαν... πλήρη άγνοια!

Φανταζόμαστε ότι μετά από τις εξελίξεις αυτές λύθηκαν όλες τους οι απορίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ