Κυριακή 22 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολη η πόλη μια διαδήλωση

Θερμή υποδοχή στα μαζικότατα μπλοκ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ

Εκατοντάδες στελέχη, μέλη, φίλοι του ΚΚΕ και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, όπως και άλλων ελληνικών οργανώσεων ξεσήκωσαν χτες την πόλη του Κολόμβου. Μια πόλη όπου ξεχύνονταν και από όπου ξεκινούσαν ποτάμια οργής ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση.

Με συνθήματα υπέρ της διεθνούς αλληλεγγύης, του συντονισμένου αγώνα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, με πανό με τη φιγούρα του Τσε, με τα σφυροδρέπανα της ελπίδας στις κόκκινες παντιέρες, οι Ελληνες διαδηλωτές έκαναν σαφές πού πρέπει να στέκονται ο εργαζόμενοι όλου του κόσμου. Με συνθήματα όπως «Εργάτες του κόσμου ενωθείτε, στον ιμπεριαλισμό αντισταθείτε» και με την εν γένει δυναμική παρουσία τους στη χτεσινή πορεία απέσπασαν το χειροκρότημα και τα επιδοκιμαστικά σχόλια τόσο των Γενοβέζων, όσο και των άλλων αγωνιστών που έφτασαν στην πόλη και υποδέχονταν τους Ελληνες διαδηλωτές με υψωμένες γροθιές.

Τα πούλμαν άφησαν τους Ελληνες διαδηλωτές στην πλατεία Νέρβι. Από εκεί με πορεία κατευθύνθηκαν από τη Βία Τσίνκουε Μάντζο και τη Βία ντε Μίλε, και με πλακάτ και μοιράζοντας ενημερωτικά ξενόγλωσσα φυλλάδια, υπό την αυστηρή πάντα επιτήρηση της αστυνομίας που είχε ζώσει την πόλη με ισχυρότατες δυνάμεις, έκαναν δουλιά άνθρωπο τον άνθρωπο και στους δρόμους της πρωτεύουσας της Λιγουρίας. Κατέληξαν στην Πιάτσα Στούρλα, όπου ήταν το σημείο συνάντησης με τις αντιπροσωπείες των κομμουνιστικών κομμάτων από άλλες χώρες και η αφετηρία για όλους τους διαδηλωτές, οι οποίοι επρόκειτο να καταλήξουν στην Πιάτσα Φεράρις.

Η πόλη χτες θύμιζε ένα όμορφο παζάρι στις ελεύθερες βέβαια περιοχές της, όσες δεν είχαν αποκλείσει οι καραμπινιέροι για την προστασία των ολίγων και εκλεκτών. Στην ελεύθερη ζώνη ένα πολύχρωμο πλήθος με κόκκινες σημαίες κάθε άλλο παρά ταλαιπωρούσε τους ντόπιους, αλλά διατράνωνε τη διαμορφούμενη απόφαση για οργανωμένο και συνειδητό αγώνα υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολη η πόλη ήταν μια διαδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ