Τρίτη 5 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ

Από κινητοποίηση μεταναστών στο Λιμάνι της Χίου
Από κινητοποίηση μεταναστών στο Λιμάνι της Χίου
Την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον κατοίκων της Χίου καταγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χίου. Σημειώνουμε πως την Κυριακή το βράδυ, άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν κατοίκους στη Χίο κατά τη μεταφορά προσφύγων στο κτίριο του πρώην Βυρσοδεψείου Ζαφειράκη, στην περιοχή του νοσοκομείου. Ομάδα κατοίκων στην περιοχή Ταμπάκικα συγκεντρώθηκε στην είσοδο του χώρου στάθμευσης, για να εκφράσει την αντίθεσή της στην εγκατάσταση των προσφύγων εκεί. Ανδρες των ΜΑΤ, αφού πλησίασαν τους κατοίκους, άρχισαν να τους χτυπούν βίαια με γκλομπς και να ρίχνουν κάποιους από αυτούς στο έδαφος. Μία από τους κατοίκους τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής στο λιμάνι, όπου συνωστίζονταν εκατοντάδες πρόσφυγες, και με παρέμβασή του εξέφρασε την αλληλεγγύη του και κάλεσε σε κοινό αγώνα με την εργατική τάξη και το λαό, να σταθούν απέναντι από την πολιτική του ιμπεριαλισμού, τον πόλεμο, τις συμφωνίες της ΕΕ, για να μπορέσουν άμεσα να συνεχίσουν στις χώρες προορισμού τους. Να παλέψουν για αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής, γυρνώντας την πλάτη σε διάφορους «καλοθελητές» και κυκλώματα που τελικά κερδίζουν στις πλάτες τους.

Στην ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χίου αναφέρει: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Χίου καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εναντίον των κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν για τη μετατροπή της περιοχής τους ξανά σε φυλακή - γκέτο για τους πρόσφυγες. Διαφωνούμε φυσικά κάθετα με το ρατσιστικό, διχαστικό τόνο που έδιναν κάποιοι ελάχιστοι στη διαμαρτυρία, ωστόσο η βία των ΜΑΤ ήταν απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και κατακριτέα. Τεράστιες ευθύνες έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία αυτές τις εντολές έχει δώσει στους πραιτοριανούς της, προκειμένου να προωθήσουν την άθλια αντιπροσφυγική πολιτική της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σοβαρές ευθύνες έχει και η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, υπό τις διαταγές της οποίας έγινε η κατάπτυστη επιχείρηση των ΜΑΤ, αλλά και οι τοπικοί άρχοντες της Περιφέρειας και του Δήμου, που σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου παρακολουθούν αμέτοχοι τα όσα γίνονται, βάζοντας πλάτη στην ουσία στην άθλια κυβερνητική πολιτική.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ μίλησε με πρόσφυγες και τους διένειμε σχετικό φυλλάδιο
Κλιμάκιο του ΚΚΕ μίλησε με πρόσφυγες και τους διένειμε σχετικό φυλλάδιο
Απαιτούμε να διωχθούν οι υπεύθυνοι της επίθεσης και να λογοδοτήσουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Ο χιώτικος λαός να μην αφήσει το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο να μολύνει την ψυχή του. Καμιά απέλαση πρόσφυγα. Να φύγουν άμεσα για τις χώρες προορισμού που επιθυμούν. Κατάργηση των Συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνο, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών. Ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα, με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους σύμφωνα και με τις συμβάσεις του ΟΗΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ