Τρίτη 5 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αμείωτη η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και δημιουργική απασχόληση των παιδιών στα κέντρα φιλοξενίας

Από τη διανομή στο Χέρσο Κιλκίς
Από τη διανομή στο Χέρσο Κιλκίς
Στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στο «κέντρο φιλοξενίας» στο Χέρσο του Κιλκίς βρέθηκε, για ακόμη μια φορά, την περασμένη Παρασκευή, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Συνδικάτα, φορείς του λαϊκού κινήματος, αλλά και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου πρώην Πολιτικών Προσφύγων Ουγγαρίας παρέδωσαν στους πρόσφυγες και μετανάστες είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώθηκαν σε Αθήνα, Κρήτη και Ουγγαρία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από κάλεσμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος στην Ουγγαρία συγκέντρωσε τρεις παλέτες με είδη πρώτης ανάγκης. Οπως δήλωσε ο Βίκτορας Φαρατζής, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου, παρά το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν, ο ουγγρικός λαός, και ιδιαίτερα οι Ελληνες της Ουγγαρίας, καταλαβαίνει το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών και θέλει να βοηθήσει.

Στο μεταξύ, μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς έζησαν την Κυριακή τα εκατοντάδες παιδιά προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό. Με πρωτοβουλία των Λαϊκών Επιτροπών του Πειραιά και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ένα από τα κτίρια του πρώην στρατοπέδου στο Σχιστό μετατράπηκε για λίγες ώρες σε έναν μεγάλο παιδότοπο, όπου με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τα παιδιά ζωγράφισαν σε χαρτί και σε μπαλόνια, έπαιξαν ομαδικά και παραδοσιακά παιχνίδια, έκαναν κατασκευές με πλαστελίνη και πηλό και παρακολούθησαν τις επιδείξεις ενός ταχυδακτυλουργού.

Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν τον ταχυδακτυλουργό στο Σχιστό
Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούν τον ταχυδακτυλουργό στο Σχιστό
Το στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας επισκέφθηκε το Σάββατο πολυπληθής αντιπροσωπεία από συνδικάτα και άλλους φορείς, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Ημαθίας του ΠΑΜΕ και των Ομάδων Γυναικών Βέροιας και Νάουσας της ΟΓΕ. Διένειμαν οργανωμένα, στα χέρια των προσφύγων, υλική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώθηκαν από εργαζόμενους, κατοίκους της περιοχής. Η συγκέντρωση υλικής βοήθειας συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη (6 μ.μ. έως 9 μ.μ.), στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας.

Αποστολή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά οργάνωσαν το πρωί του Σαββάτου και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Μετά από πρόσκληση του Σωματείου τους, συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων που γέμισαν ασφυκτικά ένα φορτηγάκι. Τη βοήθεια αυτή την παρέδωσαν απευθείας, χωρίς μεσολάβηση κρατικής οργάνωσης ή ΜΚΟ, στους πρόσφυγες στο λιμάνι, με τη συνδρομή εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και διερμηνέα.

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες διοργάνωσε το πρωί της Κυριακής η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου στο Ολυμπιακό Χωριό. Δεκάδες άνθρωποι πρόσφεραν είδη πρώτης ανάγκης, από το υστέρημά τους. Τέλος, στη Χίο σωματεία και φορείς βρέθηκαν χτες το πρωί στο λιμάνι του νησιού, για να καταδικάσουν την επαναπροώθηση Αφγανών στην Τουρκία και να καταγγείλουν την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Τέλος, συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες οργανώνουν την Πέμπτη 7 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Μικρασιατών, σωματεία και φορείς του Ρεθύμνου. Την πρωτοβουλία έχουν πάρει το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας, το Σωματείο Προσωπικού Καθαριότητας, ο Σύλλογος Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ρεθύμνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ