Τετάρτη 6 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
MAΛΙ
Επίσκεψη Γερμανίδας υπουργού σε γερμανικό στρατόπεδο

ΜΠΑΜΑΚΟ.--

Επίσκεψη σε βάση 400 Γερμανών στρατιωτών που υπηρετούν στο Μάλι, στο πλαίσιο αποστολών του ΟΗΕ και της ΕΕ (δηλαδή των δυνάμεων επέμβασης με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας), πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας, Ούρσουλα Φον Ντε Λέγεν, χαρακτηρίζοντας την αποστολή τους «πολύ σημαντική για την Ευρώπη», βλέπε τα γερμανικά και ευρωπαϊκά μονοπώλια.

Η Γερμανίδα υπουργός υποστήριξε, μάλιστα, ότι «όσο πιο σταθερό γίνεται το συγκεκριμένο τμήμα της Δυτικής Αφρικής, τόσο καλύτερα θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τις αιτίες της παράνομης μετανάστευσης».

Η Λέγεν δεν παρέλειψε να ασκήσει πιέσεις στη μαλινέζικη κυβέρνηση, προκειμένου να διευρύνει τη συμμετοχή διάφορων εθνοτικών ομάδων, κυρίως από το βόρειο τμήμα της χώρας, στα κέντρα λήψης αποφάσεων και στις ένοπλες ομάδες, να παραδώσουν τα όπλα τους.

Πάντως, το ίδιο 24ωρο, ο Μαλινέζος Πρόεδρος, Ιμπραΐμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, παρέτεινε για άλλες 10 μέρες την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα, επικαλούμενος τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση της κατάστασης ασφαλείας στη χώρα και την αντιμετώπιση «συνεχιζόμενων τρομοκρατικών απειλών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ