Τετάρτη 6 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Κυρώσεις στη ΛΔ Κορέας

ΠΕΚΙΝΟ.--

Περιορισμούς στην εισαγωγή άνθρακα από τη ΛΔ Κορέας αλλά και στις εξαγωγές καυσίμων για τζετ προς τη συγκεκριμένη χώρα αποφάσισαν χτες οι αρχές της Κίνας, κατ' εφαρμογή της πρόσφατης απόφασης που πήρε ομόφωνα το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ σε βάρος της Πιονγιάνγκ. Πρόκειται για απόφαση που ακολούθησε τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων που έκανε η ΛΔ Κορέας από την αρχή της χρονιάς, δηλώνοντας ότι θα ενισχύσει την «ετοιμότητα» και την «άμυνά» της απέναντι στις προκλήσεις των ιμπεριαλιστών.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, θα εξαιρεθούν υλικά που προορίζονται για πολιτική χρήση, που μέχρι σήμερα δεν έχουν συνδεθεί με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Θυμίζουμε ότι το Πεκίνο υποστηρίζει πως ο δρόμος των «κυρώσεων» δε θα φέρει από μόνος του αποτέλεσμα, ενώ επικρίνει και την επιβολή μονομερών κυρώσεων στις οποίες κατέφυγαν π.χ. ΗΠΑ, Νότια Κορέα.

Στο μεταξύ, όπως αναμετέδωσε και το κινεζικό πρακτορείο «Σινχουά», οι αρχές της ΛΔ Κορέας κατήγγειλαν ότι το ΣΑ του ΟΗΕ απέρριψε την έκκλησή τους για έκτακτη συνάντηση με θέμα συζήτησης τις κοινές πρωτόγνωρα διευρυμένες στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Ν. Κορέας. Το ΣΑ του ΟΗΕ «εθελοτυφλεί στις πυρηνικές απειλές των ΗΠΑ προς τη ΛΔ Κορέας», επισήμανε σε σχετικό του τηλεγράφημα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΛΔ Κορέας KCNA. Η Πιονγιάνγκ έχει επικρίνει σφοδρά τα συγκεκριμένα γυμνάσια, χαρακτηρίζοντάς τα απειλή όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα. Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της ΛΔ Κορέας, τονίστηκε και πως η χώρα θα ενισχύσει την αυτοάμυνά της, με στόχο να αποτρέπει την πυρηνική απειλή, τους εκβιασμούς και τις προκλήσεις των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ