Πέμπτη 19 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Επιστρατεύουν κάθε μέσο χειραγώγησης για την επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής

Μαθήματα προπαγανδιστικής υπεράσπισης του νέου αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου παρέδωσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευ. Τσακαλώτος

Eurokinissi

Μαθήματα προπαγανδιστικής υπεράσπισης του νέου αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου παρέδωσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευ. Τσακαλώτος
Μάθημα προπαγάνδας παρέδωσε χτες ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, εξοπλίζοντας τους βουλευτές με επιχειρήματα για την υπεράσπιση κι αυτού του αντιλαϊκού πακέτου. Υπηρετώντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει κάλπικο κλίμα ευφορίας στο λαό, ισχυρίστηκε ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους, παρότι καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική για τη στήριξη του κεφαλαίου είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Στο μεταξύ, συντηρώντας την αντιπαράθεση με τη ΝΔ, που απηχεί και ενδοαστικές αντιθέσεις, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στον αποπροσανατολισμό του λαού, το Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε χτες την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντήσει αν σκοπεύει να ψηφίσει τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ, οχυρωμένο πίσω από πληροφορίες που δίνουν καταφατική απάντηση, επιχείρησε να «βγάλει λάδι» το αντιλαϊκό περιεχόμενο αυτής της ρύθμισης. Υποστηρίζει, μάλιστα, με θράσος ότι «προστατεύεται η συντριπτική πλειοψηφία των δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία», τη στιγμή που προωθεί την πλήρη «απελευθέρωση» της πώλησης στα περιβόητα funds όλων των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας από το 2018!

Θέλουν να τους πει ο λαός και «ευχαριστώ»!

Στο γνωστό προπαγανδιστικό μοτίβο - παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούσαν οι προκάτοχοί τους - κινήθηκε η παρέμβαση του Δ. Παπαδημούλη χτες στον «Real FM», όπου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα βρέθηκε στην ανάγκη να "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά", γιατί η χώρα χρεοκόπησε. Προσπαθήσαμε, έχοντας ίσως και υπερβολικές προσδοκίες για το τι μπορούμε να πετύχουμε, και υπογράψαμε μια δύσκολη συμφωνία, που έχει κόστος αλλά δημιουργεί επιτέλους μια προοπτική επιστροφής στην ανάπτυξη». Κατά την αφήγησή του, μάλιστα, ο λαός τούς χρωστάει και... ευγνωμοσύνη γιατί τάχα «αποφύγαμε το πακέτο των 9,5 δισ., που ζητούσε το ΔΝΤ αντί για τα 5,4 που τελικά συμφωνήθηκαν»...

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «εάν το Γιούρογκρουπ της 24ης Μαΐου ολοκληρώσει την αξιολόγηση και δώσει στην Ελλάδα τη μεγάλη δόση, τότε νομίζω ότι όσοι θέλουν το ΔΝΤ στο πιλοτήριο θα πρέπει να βρουν αυτή τη λύση το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Και εννοείται πως το σενάριο "και ΔΝΤ και αναβολή των πάντων για μετά το 2018, που λήγει το πρόγραμμα", δεν "παίζει"».

Η δε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, δεν έκρυψε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τη χαρά τους για το ότι έχει ανοίξει η συζήτηση για το κρατικό χρέος, ζήτημα που ιεραρχεί ψηλά η αστική τάξη αφού συνδέεται άμεσα με την επιδιωκόμενη ανάκαμψη της κερδοφορίας της.

Παράλληλα, επιχειρώντας να συντηρήσει την απάτη ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου της επιβλήθηκαν, έσπευσε να προσθέσει σε προσποιητά απολογητικό ύφος ότι τα «δύσκολα σημεία» του 3ου μνημονίου «δεν ήταν ποτέ θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι γεγονός», ότι «δεν πήγαμε ούτε βήμα παραπέρα από αυτήν τη συμφωνία και αντισταθήκαμε στις απαιτήσεις των δανειστών, που ήθελαν έναν ακόμα πιο ασφυκτικό κλοιό στην ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία».

Δεν παρέλειψε, τέλος, να πασπαλίσει την προπαγάνδα με ολίγον από υπόσχεση, λέγοντας ότι «δεν εξαντλείται το κυβερνητικό έργο στην υλοποίηση της συμφωνίας. Υπάρχουν μια σειρά πραγμάτων τα οποία και την ανάπτυξη επιταχύνουν, αλλά και προσπαθούν να δώσουν ανάσες σε μια κοινωνία η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα».

Σε Ρώμη και Κωνσταντινούπολη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, θα μεταβεί στη Ρώμη για τη Σύνοδο των σοσιαλδημοκρατών ηγετών που φιλοξενεί ο Μ. Ρέντσι.

Τη Δευτέρα θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει μέρος στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ, που αναμένεται να εστιάσει στο Προσφυγικό. Στο περιθώριο της Συνόδου θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρ. Τ. Ερντογάν.

Ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με τον Κύπριο Πρόεδρο, Ν. Αναστασιάδη, στις 25/5. Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και στο επίκεντρό της θα βρίσκονται το Κυπριακό, οι ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις αλλά και το προσφυγικό ζήτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ