Πέμπτη 19 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ
Οι διαδικασίες της άρχισαν να ... προδιαγράφουν το «αποτέλεσμα»

Το «βουνό» από έγγραφα (υπολογίζονται μέχρι τώρα σε ...170.000 σελίδες!) τα οποία ήδη έχουν αποσταλεί από τράπεζες και θα συνεχίσουν να «έρχονται», όπως και εισαγγελικές αρχές, κρατικές υπηρεσίες και ΜΜΕ, αλλά και οι διαδικασίες που καθορίστηκαν σε πρώτη φάση, έδωσαν κατά τη χτεσινή δεύτερη συνεδρίαση της «Εξεταστικής Επιτροπής για τη νομιμότητα της δανειοδότησης των κομμάτων και των ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα», το στίγμα για το ποιο θα είναι τελικά το ...αποτέλεσμα του «έργου» και αυτής της Εξεταστικής.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης κυβέρνηση και ΝΔ πλειοδότησαν μάλιστα σε ό,τι αφορά τα έγγραφα που θα πρέπει να αναζητηθούν προδιαγράφοντας μία ...«χύμα» και ατέρμονη διαδικασία.

Εντελώς ενδεικτικά, η Επιτροπή έχει ήδη ζητήσει τις δανειακές συμβάσεις των τραπεζών προς τα ΜΜΕ και τα κόμματα και φυσικών προσώπων, τις αντίστοιχες συμβάσεις αποφάσισε χτες να ζητήσει και από τα ΜΜΕ, αρχικά από 8 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Επίσης, θα ζητήσει από τις τράπεζες τη διαφημιστική δαπάνη των τελευταίων 10 ετών, από το 2006, ό,τι στοιχείο υπάρχει από τις ποινικές υποθέσεις που εξετάζουν οι εισαγγελικές αρχές και έπεται συνέχεια...

«Αυτό το οποίο κάνετε εσείς τώρα είναι μια καρικατούρα, μία φάρσα», ήταν το σχόλιο απέναντι σε όλα αυτά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλου. Πρότεινε μήπως και «μπορέσει η Επιτροπή να βάλει μία τάξη και όσον αφορά το τι ψάχνουμε», να αναζητηθούν: «Πρώτον, τα πορίσματα των αρμόδιων εποπτικών αρχών του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεύτερον, οι ολοκληρωμένες έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων και τρίτον τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών που κατατίθενται κάθε χρόνο στη Βουλή. Αυτά ως ξεκίνημα και αν χρειαστεί να δούμε και άλλα ζητήματα βεβαίως να πάμε και αλλού».

Στο μεταξύ, δείγμα για το πώς θα εξελιχθεί η όλη διαδικασία έδωσε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρης, ο οποίος αφού συμφώνησε σε όλα με την κυβέρνηση, εξάντλησε την τοποθέτησή του σε λασπολογία σε βάρος του ΚΚΕ δείχνοντας και ποιος είναι ο εχθρός της ναζιστικής οργάνωσης. Ο Νίκος Καραθανασόπουλος δίνοντας πληρωμένη απάντηση, αφού σημείωσε «από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής τι να περιμένεις;», έκανε σαφές ότι «Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό Κόμμα που όποια δάνεια έχει πάρει τα έχει πάρει με προσημειώσεις ακίνητης περιουσίας, έχει βάλει δηλαδή υποθήκη ακίνητης περιουσίας» και με βάση τα εισαγγελικά πορίσματα «δεν υπήρξε τίποτα σε βάρος του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ