Πέμπτη 19 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Κριτική για ανεπαρκή στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης

Με το σκεπτικό ότι το προωθούμενο μείγμα διαχείρισης θα είναι αναποτελεσματικό στη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, δηλώνει ότι το κόμμα της δε θα ψηφίσει το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χτες στο «Βήμα FM» και αργά προχτές βράδυ στο MEGA, ανέφερε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουμε τους φόρους ή τον "κόφτη", διότι είναι οριζόντιος και διαρκής και έτσι όπως γίνεται - τουλάχιστον με τις πληροφορίες που έχουμε και αν έρθει μέχρι την Κυριακή - έχει προτεραιότητα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αρα, για ποια ανάπτυξη μιλάμε;».

Σε αντίστοιχη λογική, εμφανίστηκε αρνητική στο να ψηφίσει και τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Παραπέρα, επιχειρώντας να απαντήσει και στο εντεινόμενο φλερτ του Αλ. Τσίπρα με την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία, επανέλαβε ότι «ο κ. Τσίπρας έχει παραδοθεί άνευ όρων, τα έχει δώσει όλα στον κ. Σόιμπλε. Εχει γίνει ο πιο πρόθυμος πρωθυπουργός στην ΕΕ».

Αναφερόμενη στις σχέσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, και στο θέμα που δημιουργήθηκε με την απουσία του από την προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επιχείρησε να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διεργασιών για ενδεχόμενη συνεργασία τους: «Από την ώρα που είμαστε σε έναν προγραμματικό διάλογο με το Ποτάμι, ήταν λογικό να έχει το Ποτάμι παρουσία σ' αυτή τη συνδιάσκεψη και είπαμε με μεγάλη μας χαρά να συμμετέχουν όλοι, και κοινοβουλευτική ομάδα και στελέχη και τα μέλη της επιτροπής. Είχε (σ.σ. ο Στ. Θεοδωράκης) μια ανειλημμένη υποχρέωση και ζήτησε να εκπροσωπηθεί από τον Δ. Τσιόδρα, ο οποίος ήταν εκεί και ανακοινώθηκε ως εκπρόσωπος του Ποταμιού. Τελεία. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο με κουτσομπολιά και παραπολιτική».

«Στόχος μου», συνέχισε, «είναι να πετύχει η επιτροπή διαλόγου και στα τέλη Ιουνίου να έχουμε ένα πόρισμα, το οποίο θα βοηθήσει στα επόμενα βήματα (...) Πρέπει να συσπειρωθούμε. Η Κεντροαριστερά πρέπει να αποκτήσει ξανά δυνάμεις και ισχυρή επιρροή».

Τέλος, η Φ. Γεννηματά είπε ξανά ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα γίνει δεκανίκι της κυβέρνησης, ενώ επανέλαβε τη θέση της για «κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης» που θα υπηρετεί την «εθνική γραμμή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ