Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Διαρκές το δράμα των αμάχων

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Καθώς εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές διεργασίες γύρω από το μέλλον Συρίας και Ιράκ, μεγαλώνει το δράμα για τους δεκάδες χιλιάδες αμάχους που παραμένουν στην περιοχή.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, νέες αεροπορικές επιδρομές στη συριακή πόλη Ιντλίμπ προκάλεσαν το θάνατο δεκάδων ανθρώπων. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (πρόσκειται στη συριακή αντιπολίτευση και εδρεύει στη Βρετανία), οι νεκροί ήταν τουλάχιστον 23 και τα φονικά πυρά ανήκαν σε ρωσικά αεροπλάνα (η Ιντλίμπ ελέγχεται από δυνάμεις Σύρων ανταρτών). Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι πολλοί στόχοι βρίσκονταν δίπλα σε νοσοκομείο.

Αντίστοιχες κατηγορίες έσπευσε να απευθύνει και η Τουρκία, ανεβάζοντας μάλιστα τον αριθμό των θυμάτων σε 60 (και των τραυματιών σε πάνω από 200), αλλά και καλώντας τη διεθνή κοινότητα να δράσει μπροστά στα «αδικαιολόγητα» εγκλήματα της ρωσικής και της συριακής κυβέρνησης.

Από τη μεριά της, πάντως, η Ρωσία αρνήθηκε ότι ήταν δικά της τα αεροπλάνα που έπληξαν την Ιντλίμπ προχτές.

Στο μεταξύ, στη Φαλούτζα του Ιράκ, ο κυβερνητικός στρατός συνεχίζει τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του «Ισλαμικού Κράτους», σε μια μεγάλη επιχείρηση που έχει την εναέρια στήριξη του «Διεθνούς Συνασπισμού» (υπό τις ΗΠΑ) και της οποίας η έκβαση αναμένεται να επιδράσει πολλαπλά στις στρατιωτικές εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ