Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επαφές Αναστασιάδη με Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους

Νέες προκλητικές δηλώσεις του «αντιπροέδρου» του ψευδοκράτους Σ. Ντενκτάς

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Νέες επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους έχει για το Κυπριακό ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, που, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναμενόταν να συναντήσει την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αλλά και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σημειώνουμε ότι συνάντηση Μέρκελ - Αναστασιάδη είχε γίνει και πριν από μερικές μέρες στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου.

Στο μεταξύ, χτες, ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ» που έγινε εντός της ΑΟΖ και του FIR της Κύπρου, με τη συμμετοχή Ελλάδας, ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ισραήλ, Ιταλίας και Ουγγαρίας, αναδεικνύοντας τη σημασία που αποκτά η Κύπρος σε μια περίοδο που εντείνονται νέοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί (π.χ. Λιβύη).

Σήμερα, αναμένεται να φτάσει στα Κατεχόμενα ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ το ψευδοκράτος καταφεύγει σε νέες προκλήσεις. Ενδεικτικές είναι οι καινούριες δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» στα Κατεχόμενα και «υπουργός Οικονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς (γιος του Ραούφ), ο οποίος μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ» τόνισε: «Δεν θα οδηγηθούμε πουθενά αν δεν κάνουμε τους Ελληνοκύπριους να αισθανθούν ότι υπάρχουν και άλλες φόρμουλες στον κόσμο. Πρέπει να τεθεί το ερώτημα στον τουρκοκυπριακό και τον ελληνοκυπριακό "λαό" αν επιθυμούν τη συνέχιση των υφιστάμενων συνθηκών και ένα καθεστώς δύο κρατών».

Ο ίδιος ανέφερε, μάλιστα, ως ενδεχόμενο μια κατάσταση, στην οποία «αφού όλα τα κράτη του κόσμου αποδεχθούν τους υφιστάμενους όρους, μπορεί να γίνει αποδεκτή η ύπαρξη των δύο κρατών στο νησί, τα δύο αυτά κράτη μπορεί να συμφωνήσουν και οι συνεργασίες θα αναπτυχθούν με την πάροδο του χρόνου...».

Συνέχισε, μάλιστα, υπογραμμίζοντας ότι «η λύση που θα βρούμε στο τραπέζι των συνομιλιών μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε πολύ μεγάλες καταστροφές. Δηλαδή, μπορεί να προκληθεί μία περίοδος συγκρούσεων. Αυτοί που θα πουν ότι τέλειωσαν με το Κυπριακό, δημιουργούν ένα νέο πρόβλημα. Δε μπορούν οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι να βρεθούν κάτω από την ομπρέλα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει χώρο για τους Τουρκοκύπριους. Οι Ελληνοκύπριοι δεν προσπαθούν να καταλάβουν το πώς νιώθουμε και το τι σκεφτόμαστε. Μας θυμίζουν συνέχεια ότι είναι άλλος ο ιδιοκτήτης αυτού του νησιού. Είναι όνειρο η λύση μ' αυτές τις προσεγγίσεις των Ελληνοκύπριων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ