Τετάρτη 1 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ
Εμπρακτη έκφραση ταξικής αλληλεγγύης

Σειρά επαφών με απεργούς και συνδικάτα

Από συνάντηση της αντιπροσωπείας με απεργούς στους σιδηροδρόμους (SNCF)
Από συνάντηση της αντιπροσωπείας με απεργούς στους σιδηροδρόμους (SNCF)
Την έμπρακτη αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος της Ελλάδας μεταφέρει η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, που από την περασμένη Δευτέρα έχει συναντήσεις και επαφές στη Γαλλία.

Σύμφωνα με χτεσινό δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ, «η αντιπροσωπεία πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με συνδικάτα και συνδικαλιστές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων. Χτες, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε σε περιοδεία στους εργαζόμενους στα τρένα του Παρισιού, που προετοιμάζουν την απεργία τους, όπου μαζί με την ανακοίνωση των γαλλικών συνδικάτων, μοιράστηκε και το μήνυμα αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στα Γαλλικά».

Χτες, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ αναμενόταν να πάρει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούσαν το απόγευμα, ενώ σήμερα θα χαιρετίσει στην απεργιακή Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Εργαζομένων στα Τρένα CGT Cheminots de Versailles.

Την αλληλεγγύη της στην εργατική τάξη της Γαλλίας εκφράζει με ανακοίνωσή της και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. «Στη Γαλλία, όπως και στην Ελλάδα, ανεξάρτητα αν εκεί δεν υπάρχουν μνημόνια, προωθούνται αντεργατικά μέτρα που στόχο έχουν τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων» τονίζει και μεταξύ άλλων προσθέτει: «Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία, τις απειλές και τις επιθέσεις εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και στις οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης στις κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ