Σάββατο 4 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Ανησυχία για την άνοδο της στάθμης του Σηκουάνα

Αυξήθηκαν τα θύματα και στη Γερμανία

Παρίσι: πλημμυρισμένες πολλές αποβάθρες επιβίβασης στα «μπατό - μους»

Copyright 2016 The Associated

Παρίσι: πλημμυρισμένες πολλές αποβάθρες επιβίβασης στα «μπατό - μους»
ΠΑΡΙΣΙ.- ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

Ενα ακόμα άτομο εντοπίστηκε χτες νεκρό, στη Γαλλία, όπου πολλές περιοχές (κυρίως γύρω από το Παρίσι και στα κεντρικά) πλήττονται την τελευταία βδομάδα από πλημμύρες, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Συγκεκριμένα ένας 74χρονος βρέθηκε πνιγμένος σε ποτάμι στην περιοχή Σεν-ε-Μαρν, ανατολικά του Παρισιού. Είχε προηγηθεί ο θάνατος μιας 84χρονης μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της, στην περιοχή Σουπ-σουρ-Λουάνγκ, στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις αρχές, 20 χιλιάδες άτομα έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε όλη τη χώρα, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι τα επίπεδα της στάθμης του ποταμού Σηκουάνα είναι τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί από το 1982. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν βυθιστεί πολλές από τις αποβάθρες επιβίβασης στα «μπατό - μους» (Bateaux Mouches), τα πλοιάρια που οργανώνουν περιηγήσεις μέσω Σηκουάνα.

Χτες, το Μουσείο του Λούβρου έκλεισε ώστε να μεταφερθούν εκθέματα από τους χαμηλούς ορόφους, καθώς εκτιμήθηκε ότι διέτρεχαν κίνδυνο. Ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι την επόμενη βδομάδα το υπουργικό συμβούλιο θα κηρύξει σε καθεστώς «φυσικής καταστροφής» τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ομως και στη Γερμανία, που επίσης πλήττεται από εκτεταμένες πλημμύρες, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή βρέθηκε ακόμα ένας νεκρός στην περιοχή της Βαυαρίας, Σίμπαχ αμ Ιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ