Τρίτη 14 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησαν τους ήρωες του Αρχηγείου Τζουμέρκων του ΔΣΕ

Στο μνημείο στις Μελάτες
Στο μνημείο στις Μελάτες
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν προχτές Κυριακή οι διήμερες εκδηλώσεις για τους ήρωες μαχητές του Αρχηγείου Τζουμέρκων του ΔΣΕ, που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Αρτας της ΚΟ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ.

Η Οργάνωση, μετά από συστηματική δουλειά, συγκέντρωσε σημαντικό υλικό για τους μαχητές του Αρχηγείου που έπεσαν μαχόμενοι, όσο και Αρτινών σε άλλες μονάδες του ΔΣΕ καθώς και μαχητών από άλλες περιοχές.

Το Σάββατο 11/6 έγινε εκδήλωση στην πλατεία Σκουφά στην Αρτα, που «άνοιξε» η Ερη Κόντου, Γραμματέας ΤΕ Αρτας του ΚΚΕ, με κεντρική ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με πολιτικό τραγούδι και λαϊκό γλέντι μέχρι αργά, με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και το συγκρότημα «Contrasto» με τους μουσικούς Κώστα Σταυρόπουλο (κιθάρα - τραγούδι), Πάνο Τσίτσικα (μπουζούκι - τραγούδι, που είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια), Σωτήρη Τσόγκα (μπουζούκι), Αλέξανδρο Καμπουράκη (ακορντέον), Φίλιππο Παχνιστή (πλήκτρα) και Λίνα Ψυχογιού (τραγούδι).

Την Κυριακή 12/6 έγινε έξω από τις Μελάτες μια πολύ συγκινητική εκδήλωση στον τόπο θυσίας των παλικαριών - μαχητών του ΔΣΕ, στο Αρχηγείο Τζουμέρκων με διοικητή τον Θοδωρή Ζαλοκώστα (Παλιούρα), που μετά θάνατον ονομάστηκε υποστράτηγος. Στο λιτό μνημείο έγινε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αλέξης Κατσαρός, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ.

  • Εκτενή αποσπάσματα της ομιλίας της Αλ. Παπαρήγα θα δημοσιευτούν τις επόμενες μέρες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ