Τρίτη 14 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Πασχίζει να κατοχυρώσει διακριτό ρόλο...

...με την πρεμούρα προώθησης της κεντροαριστεράς

Την πρεμούρα της να προχωρήσει η υπόθεση ανασύνθεσης της πέραν του ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατίας ανέπτυξε, για άλλη μια φορά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αυτή τη φορά σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά».

Είπε: «Η Κεντροαριστερά θα προχωρήσει γιατί την υπόθεση αυτή την έχουν αγκαλιάσει και θα την πάρουν επάνω τους οι πολίτες της δημοκρατικής παράταξης. Το τονίζω αυτό γιατί κάποιοι προσπαθούν και σε αυτή την υπόθεση να προωθήσουν λύσεις κορυφής ερήμην των πολιτών. Με τον Σταύρο (σ.σ: τον Στ. Θεοδωράκη) δεν έχουμε προσωπικές διαφορές, ανεξάρτητα αν κάποιους εξυπηρετεί να προσωποποιούν τα προβλήματα. Μερικοί νομίζουν ότι οι πολιτικές εξελίξεις μπορούν να καθοριστούν από μια χούφτα "σοφών", "αρίστων" - ποιοι είναι αυτοί άραγε; - που θα αποφασίσουν για μας, τα κόμματά μας, τον κόσμο μας, σε συνεργασία με κάποια ΜΜΕ που θέλουν να πιστεύουν ότι μπορούν ακόμη να διαμορφώνουν τις εξελίξεις. Κάνουν μεγάλο λάθος», πρόσθεσε βάζοντας ανοικτά θέμα παρέμβασης διαφόρων κύκλων στην υπόθεσή τους.

Παραπέρα, ως βασικό στόχο της ίδιας και όσων ταυτίζονται με τις απόψεις της, είπε ότι είναι «να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που είναι αυτή τη στιγμή διάσπαρτες στο χώρο της Κεντροαριστεράς και οι οποίες έχουν φυσικά και διαφορές. Να προχωρήσουμε στην ανασύνταξη και αναγέννηση της παράταξης και αυτό επείγει, αρκετές ευκαιρίες και χρόνος έχουν χαθεί. Οι πολίτες δεν θα περιμένουν για πολύ ακόμη». Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε ότι το προσκλητήριο ισχύει και για τον Γ. Παπανδρέου.

Στην ίδια βάση, επεχείρησε να εμφανιστεί με διακριτό ρόλο από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, προφανώς διεκδικώντας να κατοχυρώσει το ζωτικό της χώρο: «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις) δεν είναι τσόντα κανενός και αυτό φαίνεται ότι ενοχλεί πολλούς. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει καθόλου μια καχεκτική κεντροαριστερά που θα είναι δορυφόρος ή του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Θέλουμε και εργαζόμαστε, η Δημοκρατική Παράταξη να αναδειχθεί σε εναλλακτική προοδευτική κυβερνητική λύση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ