Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Εκλογικά αποτελέσματα δίνουν νέα ώθηση στα σχέδια Κοϊζούμι...

ΤΟΚΙΟ.-

Τον έλεγχο του Σώματος της Ανω Βουλής της Ιαπωνίας εξασφαλίζει ο τριμερής κυβερνητικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών του πρωθυπουργού Γιουνισίρο Κοϊζούμι.

Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χτες, ο τριμερής κυβερνητικός συνασπισμός με επικεφαλής του Φιλελεύθερους Δημοκράτες κατακτά 78 από τις 121 έδρες του Σώματος της Ανω Βουλής.

Η εξέλιξη αυτή έκανε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό να εκτιμήσει πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα δώσει νέα ώθηση στο φιλόδοξο πρόγραμμα σαρωτικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων. «Τα καταφέραμε καλύτερα απ' όσο περιμέναμε... Και αυτό συνέβη γιατί ο λαός αναμένει τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης... Ο ρόλος μου τώρα είναι να εφαρμόσω αυτές τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός μετά τη γνωστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Ωστόσο, αρκετοί πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν πως οι σαρωτικές δομικές μεταρρυθμίσεις, που σχεδιάζει η κυβέρνηση Κοϊζούμι στον οικονομικό τομέα, θα προκαλέσουν αναπόφευκτα αντιδράσεις που ενδεχομένως να λειτουργήσουν σαν τροχοπέδη στα σχέδια της ιαπωνικής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ