Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Νέος κυβερνήτης στην περιοχή Νίζνι Νόβγκροντ

ΜΟΣΧΑ.-

Σημαντική νίκη στο δεύτερο γύρο των εκλογών για το αξίωμα του κυβερνήτη της περιοχής Νίζνι Νόβγκοροντ που διεξήχθη την Κυριακή, 29 Ιούλη, σημείωσε (όπως άλλωστε αναμενόταν) ο κομμουνιστής βουλευτής της Κρατικής Δούμας Γκενάντι Χοντίρεφ (μέλος του ΚΚΡΟ), μετέδωσε το πρακτορείο ΡΙΑ «Νόβοστι». Μετά την καταμέτρηση του 96,61% των ψηφοδελτίων, ο Χοντίρεφ λαμβάνει το 59,70% των ψήφων, ενώ ο νυν κυβερνήτης Ιβάν Σκλιάροφ λαμβάνει το 26,61%.

Ωστόσο, πραγματική αίσθηση έκαναν οι μετεκλογικές δηλώσεις του Χοντίρεφ, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλη ικανοποίηση στο στρατόπεδο των δεξιών. Ετσι, ο νέος κυβερνήτης δήλωσε ότι παύει να είναι μέλος του ΚΚΡΟ και θα είναι πλέον εξωκομματικός κυβερνήτης. Και, μάλιστα, με τη σύμφωνη γνώμη του ΚΚΡΟ!!!

«Λαμβάνοντας υπόψη τον ιδιαίτερα πολιτικοποιημένο χαρακτήρα της περιοχής Νίζνι Νόβγκοροντ, συμβουλεύτηκα τον πρόεδρο του κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, και κρίναμε απαραίτητο για το καλό της υπόθεσης, για την ένωση των πολιτικών δυνάμεων και της οικονομικής ελίτ της περιοχής, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των υποχρεώσεων του κυβερνήτη, να ανασταλεί η ιδιότητά μου ως μέλους του κόμματος. Το θεωρούμε αυτό σωστό», τόνισε ο Χοντίρεφ. Επίσης, επισήμανε ότι στη δουλιά του σκοπεύει να ευθυγραμμιστεί αποκλειστικά με τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Προέδρου στην περιφέρεια Ποβόλζιε Σεργκέι Κιριένκο. «Σε ό,τι αφορά την επιλογή των στελεχών, αυτή θα γίνει, όχι με πολιτικά κριτήρια, αλλά μόνο με βάση τα επαγγελματικά προσόντα. Τι είδος "χρώμα" είσαι, δε με ενδιαφέρει», τόνισε ο Χοντίρεφ.

ΚΚΡΟ: «Τίποτα το ασυνήθιστο...»!

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το ΚΚΡΟ, η απόφαση του Χοντίρεφ να παύσει να είναι μέλος του κόμματος έγινε δεκτή αρκετά ήρεμα. Σχετικά μ' αυτό, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΡΟ Ιβάν Μέλνικοφ δήλωσε, σε συνέντευξη στην τηλεόραση: «Τίποτα το ασυνήθιστο δεν υπάρχει στην απόφαση του Χοντίρεφ. Θεωρώ ότι το σημερινό βήμα του ήταν καλομελετημένο. Και υπογραμμίζω άλλη μια φορά και παρακαλώ και τους ακροατές, πριν απ' όλα τους πολίτες της περιοχής Νίζνι Νόβγκοροντ, και τους συναδέλφους που τον στήριξαν, να το κατανοήσουν αυτό, ότι μ' αυτό ο Χοντίρεφ υπογραμμίζει τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει τώρα στην περιοχή Νίζνι Νόβγκοροντ, που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Και γι' αυτό χρειάζεται η ένωση του ευρύτερου φάσματος των πολιτικών, οικονομικών δυνάμεων, όλων των πολιτών της περιοχής του Νίζνι Νόβγκοροντ. Αυτό ακριβώς υπογραμμίζει με την ενέργειά του αυτή». Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ Γκενάντι Ζιουγκάνοφ συνεχάρη τον Χοντίρεφ για την εκλογική του νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ