Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΟΥ
Επιτέλους ... Πρόεδρος!

ΛΙΜΑ.-

Και επισήμως, από την Κυριακή, μπήκε ένα τέλος στο σίριαλ που κρατά πάνω από ένα χρόνο, και είχε τον τίτλο: «Η εκλογή του Προέδρου».

Ο νικητής κατά την πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, Αλεχάνδρο Τολέδο, ορκίστηκε νέος Πρόεδρος του Περού, υποσχόμενος ότι «θα κάνει το Περού να λειτουργήσει», σε μια ειδική τελετή ενώπιον του Κογκρέσου, την οποία παρακολούθησαν ηγέτες από χώρες της Λατινικής Αμερικής και άλλων περιοχών.

Ο Τολέδο, που έγινε ευρύτερα γνωστός, πρωτοστατώντας πέρυσι στις διαδηλώσεις εναντίον του πρώην Προέδρου της χώρας Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, κατόρθωσε να αποσπάσει την εύνοια των ΗΠΑ, γεγονός που άλλαξε συλλήβδην το πολιτικό σκηνικό στο Περού. Φυσικά, ο Τολέδο αρέσκεται να δηλώνει ότι είναι ο πρώτος Πρόεδρος του Περού που εκλέγεται τα τελευταία 500 χρόνια και είναι απόγονος των Ινδιάνων των Ανδεων, ενώ για να μπορέσει να πάρει με το μέρος του τους Περουβιανούς και να ανέλθει στην εξουσία υποσχέθηκε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, να βελτιώσει τις αποδοχές και να περικόψει τη φορολογία, αλλά πάνω απ' όλα να δημιουργήσει τις δημοσιονομικές συνθήκες, ώστε να ζει με αξιοπρέπεια ο λαός των 26 εκατομμυρίων στη χώρα αυτή των Ανδεων. Μάλλον απίθανο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ