Τρίτη 31 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΒΑΝ
Σοβαρές καταστροφές από νέο τυφώνα

Αυτός ήταν τυχερός. Σώθηκε από τα αφρισμένα νερά του ποταμού, χάρις στο ελικόπτερο. Αλλοι όμως...

Associated Press

Αυτός ήταν τυχερός. Σώθηκε από τα αφρισμένα νερά του ποταμού, χάρις στο ελικόπτερο. Αλλοι όμως...
ΤΑΪΠΕΪ.-

Τριάντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές, υπήρξαν διακοπές της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες κατοικίες, ενώ οι διεθνείς πτήσεις διακόπηκαν λόγω του τυφώνα Τοράτζι, που έπληξε χθες την Ταϊβάν.

Η ισχύς του τυφώνα εξασθένησε και οι μετεωρολόγοι χαρακτήριζαν πλέον τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν «τροπική καταιγίδα», καθώς ο τυφώνας κατευθύνθηκε προς τα παράλια της Κίνας.

Ο Τοράτζι έπληξε με σφοδρότητα τη νότια και κεντρική Ταϊβάν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, προκαλώντας 32 θανάτους στην επαρχία Χουαλιέν. Δεκάδες αγνοούνται. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις παγίδευσαν εκατοντάδες αυτοκίνητα και προκάλεσαν προβλήματα στις μετακινήσεις. Κάπου 5.000 ψαράδες και 370 πλοία από την Κίνα αναγκάστηκαν να ελλιμενιστούν στην Ταϊβάν, που έδωσε σχετική άδεια. Ο Τοράτζι, που φέρει το όνομα ενός λουλουδιού της περιοχής, είναι ο έκτος τυφώνας που πλήττει την περιοχή. Ο ισχυρότερος, ο Ουτόρ, έπληξε την Ταϊβάν, τις Φιλιππίνες και την Κίνα τον προηγούμενο μήνα, κοστίζοντας 46 ζωές στην Κίνα, 121 στις Φιλιππίνες και 1 στην Ταϊβάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ