Παρασκευή 24 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ»
Κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα απευθύνει η ΔΑΣ

Σε Γενική Συνέλευση καλούν τους εργαζόμενους, την Κυριακή, τέσσερα κλαδικά σωματεία

Την ανάγκη να δοθεί οργανωμένη και μαζική απάντηση στην εργοδοσία της «Μαρινόπουλος», ενόψει των εξελίξεων που προμηνύουν νέο πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ). Τις τελευταίες μέρες φημολογείται η επικείμενη ένταξη της εταιρείας σε κάποιο άρθρο «εξυγίανσης» ή πτώχευσης, όπως το άρθρο 99 ή το 106β, ώστε να υπάρξει προστασία από τους πιστωτές.

Εχουν προηγηθεί μειώσεις μισθών και κόψιμο επιδομάτων, κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις, καθυστερήσεις και τμηματική καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Στο φόντο αυτό, οι δυνάμεις της ΔΑΣ καλούν την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου να προχωρήσει άμεσα σε σύγκληση του κεντρικού ΔΣ και των παραρτημάτων πανελλαδικά, καθώς και σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, για την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών.

«Ολο αυτό το διάστημα, η εργοδοσία μέσω των μηχανισμών της, των στελεχών και των διευθυντών, καλλιεργούσε τον εφησυχασμό», τονίζει η ΔΑΣ, και προσθέτει πως τον ίδιο στόχο έχει και η προχτεσινή ανακοίνωση της εταιρείας, που κάνει λόγο για προσπάθεια «επιστροφής στην κανονικότητα».

Οπως υπενθυμίζει η ΔΑΣ, τους προηγούμενους μήνες, «ενώ παρουσίαζαν σχέδιο αναδιάρθρωσης δήθεν για την ανάπτυξη της εταιρείας, απέλυαν μαζικά εργαζόμενους», ενώ η συμφωνία με την «Σκλαβενίτης» παρουσιάστηκε «σαν χρυσή ευκαιρία, αξιοποιήθηκε για να καλλιεργηθεί η λογική του καλού εργοδότη που θα σώσει την εταιρεία μαζί και τους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα, η εταιρεία ζητούσε να μειώσουμε τις απαιτήσεις, να μη διεκδικούμε γιατί η δουλειά δεν πάει καλά».

Τέλος, η ΔΑΣ επισημαίνει τις ευθύνες που φέρει η πλειοψηφία του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου για την απουσία ενημέρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων, καθώς και για το δρόμο της αντιπαράθεσης με τα κλαδικά σωματεία που επιλέγει να ακολουθήσει. «Ακόμα και αυτήν τη στιγμή, με την αγχόνη πάνω από το κεφάλι μας, οι ανακοινώσεις του σωματείου δε λένε κουβέντα για τις εξελίξεις, δεν προτείνουν μέτρα οργάνωσης και αγωνιστικών πρωτοβουλιών, αλλά ασχολούνται εμμονικά με το σωματείο της Θεσσαλονίκης και τα κλαδικά σωματεία των εμποροϋπαλλήλων που παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης τις επόμενες μέρες», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Στο μεταξύ, τέσσερα κλαδικά σωματεία (Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά και Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής και Λαυρεωτικής) καλούν τους εργαζόμενους στην «Μαρινόπουλος» σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή, στις 10 π.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναδιατάξεις στους ομίλους με θύματα τους εργαζόμενους (2014-05-16 00:00:00.0)
Απεργούν πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στις 15 Μάη (2014-05-09 00:00:00.0)
Με απεργία υπερασπίζονται την Κυριακή αργία (2013-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ