Παρασκευή 24 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τον καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου)

Εκδήλωση της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ και της Ενωσης Φίλων Μνήμης του Διαμαντή

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου) πραγματοποίησαν, την Κυριακή 19 Ιούνη, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ και η Ενωση Φίλων Μνήμης του Διαμαντή.

Μπροστά από το μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη και προς τιμήν του καπετάν Διαμαντή στην Κάτω Αγόριανη Φωκίδας (Λιλαία), ιδιαίτερη πατρίδα του Διαμαντή, Διοικητή της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμώντας τα 67 χρόνια από το θάνατό του.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν, εκ μέρους του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ, ο Νίκος Κοτρόγιαννος, και ο Σοφοκλής Τόγιας, εκ μέρους του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ.

Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Ενωσης Φίλων Μνήμης Διαμαντή, Αλέξη Γώγο, ο οποίος αναφέρθηκε στα διαχρονικά διδάγματα που προκύπτουν από τους αγώνες των ηρώων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ψυχή και ραχοκοκαλιά των οποίων ήταν το τιμημένο ΚΚΕ, οι κομμουνιστές. Ιδιαίτερα σημείωσε τα διδάγματα αυτά που μας καθοδηγούν και στους σημερινούς αγώνες στις νέες, δύσκολες επίσης, συνθήκες της σημερινής εποχής.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η ανάγνωση από τον Φοίβο Ιακωβίδη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ, της ανακοίνωσης του Γενικού Αρχηγείου του Δημοκρατικού Στρατού για το θάνατο του Καπετάν Διαμαντή.

Την εκδήλωση άνοιξε με τα τραγούδια της η χορωδία του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βύρωνα, του Παραρτήματος Βύρωνα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία έως το μνημείο του Διαμαντή, όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ