Παρασκευή 24 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα στοιχεία για σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή

Τα φώτα της δημοσιότητας είδε χτες βίντεο που επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις τού προ διετίας αστυνομικού διευθυντή Εύβοιας, Λ. Χουλιαρά και της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, με τον εν λόγω να τραγουδάει τον ύμνο της. Στο βίντεο που αποκάλυψε το EviaZoom.gr, φαίνεται ότι ο Λ. Χουλιαράς έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής σε ξενοδοχείο στη Χαλκίδα, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας τον ύμνο της οργάνωσης.

Ο Λ. Χουλιαράς που έχει υπηρετήσει και παλαιότερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας ως υποδιευθυντής, έγινε αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας τον Απρίλη του 2014, όταν αντικατέστησε τον Ευάγ. Φλεβάρη, ο οποίος μάλιστα μαζί με τον τότε διοικητή Ασφάλειας Χαλκίδας, Π. Γάτο, είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα για τα όσα είχαν γίνει την Παρασκευή 20/9/2013 έξω από την τοπική οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, όπου υπήρχαν χρυσαυγίτες με ρόπαλα κ.λπ., χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου. Μάλιστα, τότε είχαν σπεύσει διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, ενώ στην τοπική οργάνωση, σύμφωνα με όσα είχαν δημοσιευτεί και στον τοπικό Τύπο, βρέθηκαν ασπίδες, κράνη, ρόπαλα και συνελήφθησαν 10 άτομα. Παρών ήταν και ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ν. Μίχος.

Ο Λ. Χουλιαράς που διετέλεσε Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας έως το Δεκέμβρη του 2014, προήχθη στο βαθμό του ταξίαρχου και αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποιήθηκαν το Φλεβάρη του 2016.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ