Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Νέος γύρος κινητοποιήσεων

Νέο γύρο κινητοποιήσεων αρχίζουν από σήμερα οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ», οι οποίοι απαιτούν την άμεση άρση των εφτά παράνομων και προκλητικών απολύσεων, που προχώρησε η διοίκηση της εταιρίας. Σήμερα οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ» πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, που θα επαναληφθεί την ερχόμενη Παρασκευή, αλλά και στις 2 του Φλεβάρη. Εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο όπου θα εκδικάζεται η αγωγή που έχει κάνει το σωματείο εργαζομένων, κατά της διοίκησης της εταιρίας, απαιτώντας την ακύρωση των απολύσεων.

Στο μεταξύ αύριο είναι καθορισμένο να πραγματοποιηθεί πολυμερής συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, με τη συμμετοχή των υφυπουργών Ανάπτυξης Γ. Ζαφειρόπουλου, Εργασίας Χρ. Πρωτόπαπα, της διοίκησης του ΟΑΕ, του δευθύνοντος συμβούλου της «ΣΟΦΤΕΞ» Π. Φορλίν και αντιπροσωπείας του σωματείου, προκειμένου να συζητήσουν εφ' όλης της ύλης. Ωστόσο οι εργαζόμενοι, δηλώνουν ότι δε θα δεχτούν καμία «εφ' όλης της ύλης» συζήτησης αν δεν αρθούν οι απολύσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ οι απολύσεις των εφτά εργαζομένων έγιναν με την ανοχή της κυβέρνησης, κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν τώρα σε συναντήσεις με εκπροσώπους του Σωματείου εργαζομένων στη «ΣΟΦΤΕΞ» να αποσπάσουν δέσμευση για την αναστολή των κινητοποιήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ