Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απλώνει τα «πλοκάμια» της η Deutsche Bank

Εντείνεται η διείσδυση της ξένου τραπεζικού κεφαλαίου στη χώρα μας, μέσα από τις διάφορες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στον ελληνικό τραπεζικό χώρο. Οπως ανακοινώθηκε χτες, η Deutsche Bank - ο γερμανικός κολοσσός που είχε κάνει την εμφάνισή του στον ελληνικό τραπεζικό χώρο πριν από έναν περίπου χρόνο συνάπτοντας στρατηγική συμμαχία με την Eurobank - αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στην Τράπεζα Εργασίας (η οποία από το περασμένο καλοκαίρι ανήκει στην Eurobank του ομίλου Λάτση)..

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, χτες, επίσημα η Deutsche Bank AG αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στην Τράπεζα Εργασίας στο 9,99%, με την εξαγορά από την EFG Consolidated Holdings S.A. (μητρική του ομίλου Λάτση) επιπλέον ποσοστού 4,99% έναντι του ποσού των 203 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνη του 1999, η Deutsche Bank είχε αποκτήσει ποσοστό 5% της Τράπεζας Εργασίας.

Ας σημειωθεί ότι στην Ελλάδα η Deutsche Bank έχει ήδη συνάψει στρατηγική συνεργασία με την EFG Eurobank και συμμετέχει με ποσοστό 9,97% στο μετοχικό της κεφάλαιο. H EFG Consolidated Holdings S.A είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας Εργασίας και της EFG Eurobank.

Στο μεταξύ, ήδη από την προηγούμενη βδομάδα αποφασίστηκε να ξεκινήσει η διαδικασία συγχώνευσης της EFG Euronank και της Τράπεζας Εργασίας, από την οποία η νέα τράπεζα που θα προκύψει θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός τραπεζικός όμιλος στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ