Τρίτη 25 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
«Δεν πουλάμε»...

Εκατοντάδες καπνοπαραγωγοί από τα χωριά της Ελασσόνας, παρά το δριμύ ψύχος, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο, δυναμικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική ξεριζώματος της καπνοκαλλιέργειας, που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η ΕΕ.

Στο συλλαλητήριο ανακοινώθηκε ότι οι καπνοπαραγωγοί δε θα παραδώσουν καπνό στο εμπόριο, αρνούμενοι ν' αποδεχτούν τις εξευτελιστικές τιμές, που προορίζονται για το προϊόν τους.

«Φέτος, η τιμή του καπνού στην Ελασσόνα, θα είναι μικρότερη από ένα δολάριο το κιλό», είπε στην ομιλία του ο Ν. Πουτακίδης, πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών Ελασσόνας και συνέχισε ότι τα τρία τελευταία χρόνια, λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης της τιμής του προϊόντος, η επαρχία Ελασσόνας - μια περιοχή που στηρίζεται ακόμα στην καπνοκαλλιέργεια, για να λειτουργεί η τοπική αγορά - έχασε πάνω από 1 δισ. δραχμές. Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί και στην ανάγκη ν' αναπτυχθούν μαζικοί και δυναμικοί αγώνες για τη σωτηρία της καπνοκαλλιέργειας και την αντιμετώπιση της αντικαπνικής - αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους ο Βασίλης Κατής, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και ο Μάρκος Μπουγάτσας, αγροτοσυνδικαλιστής της περιοχής. Ταυτόχρονα, τόνισαν και την ανάγκη να συμπαραταχτούν με τους αγωνιζόμενους καπνοπαραγωγούς, οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι άλλοι εργαζόμενοι της επαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ